Pre toto chce mama zmeniť meno 4-ročnej dcérke

Pre toto chce mama
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-07-17 10:00:22 |

Chce to stihnúť ešte pred začiatkom školského roka. I keď doteraz meno svojej dcérky milovala, teraz ho začala nenávidieť. Dôvod?

Skľúčená mama cíti potrebu poradiť sa s inými rodičmi na internete, či je podľa nich jej dôvod na zmenu mena dieťaťa v poriadku a myslia si tiež, že by to mala urobiť.  

Vybrať meno pre dieťa nie je jednoduché. Je ich toľko a vy sa musíte rozhodnúť pre to najvhodnejšie. S menom žijeme obvykle celý život a ak sa nositeľovi nepáči, je to veľmi nepríjemné. Takže tlak na rodičov je naozaj veľký.

Aj mama z Anglicka, ktorá napísala na stránku mumsnet.com pod nickom Chesternut, si myslela, že pred štyrmi rokmi vybrala pre dcérku perfektné meno. Po zápise do prípravnej triedy základnej školy čelí bizarnej dileme. „Moja dcéra má štyri roky a dala som jej meno, o ktorom som si myslela, že je veľmi originálne, pretože som ho nepočula asi posledných 20 rokov. Dcérka začne od septembra navštevovať prípravku školy a budú tam ďalšie dve dievčatá s rovnakým menom, takže vrátane nej budú tri,“ napísala rozhorčene do on line fóra a dodala, že ju to veľmi šokovalo a rozrušilo. Odo dňa, keď sa dozvedela, že v triede budú tri dievčatá s rovnakým menom, nemôže dobre spávať.

„Viem, že podľa mnohých je moja reakcia prehnaná, ale v sedemdesiatych rokoch som bola jedným z piatich dievčat s rovnakým menom v mojej triede a sľúbila som si, že nikdy nedovolím mojim deťom prežívať to isté,“ vysvetľuje. „Je podľa vás nerozumné meniť dcérkino meno pred septembrom? Milujem jej meno, ale nenávidím to, že ho má tak veľa dievčat,“ žiada ostatných rodičov o radu. Ona sama svoje meno hneď, ako to bolo možné, zmenila. „Vždy, keď počujem moje pravé meno, zachváti ma panika,“ tvrdí. Nenapísala však, o aké meno ide.

Meno, ktoré chce dcérke zmeniť, je Esmée. Naozaj bolo roky na ústupe, no od roku 2014 jeho popularita prudko rastie a stalo sa populárnym nielen v Británii, ale aj v Amerike či v Holandsku.

Zaujímavé je, že názory ostatných rodičov sú pol na pol. Jedna polovica si myslí, že meniť dcére meno z tohto dôvodu je hlúposť a pripomínajú, že po skončení prípravky v škole bude navštevovať inú triedu, v ktorej už nemusia byť tri dievčatá s menom Esmée. Okrem toho, len málokedy sa podarí nájsť primerané meno, ktoré nemá nikto široko-ďaleko. Iní zdieľajú jej pocity a upozorňujú ju, že dcérke môže meno spôsobovať podobné problémy ako jej pôvodné meno jej. Kým niekomu také niečo neprekáža a svoju originalitu buduje inak, osobnosť malej Esmée nemusí byť podľa nich taká silná a zbytočne bude so svojim menom trpieť. 

Prečítajte si tiež:

Toto je vo svete najnepopulárnjšie meno pre dieťa

Toto meno kraľuje tento rok v celom svete


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia