Kate po pôrode rozdelila matky na dva tábory

Kate po pôrode rozdelila
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP, profimedia.sk
2018-04-27 14:15:46 |

Takto žena po pôrode nevyzerá, tvrdia mnohé mamy pri pohľade na usmiatu vojvodkňu a rozhodli sa zverejniť svoje popôrodné snímky.

Kate sa ukázala na verejnosti so synčekom pár hodín po pôrode a vyzerala skôr ako po wellness pobyte. Podľa mnohých je za jej sviežim výzorom a úsmevom tzv. hypnopôrod. V prípade vojvodkyne to nie je nič nové, hypnoterapiu a hypnopôrod absolvovala už pri prvom dieťati, princovi Georgovi, rovnako priviedla na svet aj dcérku Charlotte a pred pár dňami najmladšieho člena urodzenej rodiny, princa Louisa Arthura Charlesa. Meno drobčeka zverejnili dnes.

Pri hypnopôrode nejde o žiadnu mágiu. Cieľom je dosiahnuť, aby rodička mala kontrolu nad svojim telom a bola uvoľnená. Samozrejme, potrebná je príprava, aby sa naučila vnímať kontrakcie ako nejaké vlny a nedala sa ovládať strachom z bolesti. Významnú úlohu zastáva pozitívne myslenie a dobrá nálada, s ktorými Kate už do nemocnice prichádzala. Pozitívne emócie napomáhajú pri vylučovaní tých správnych hormónov – oxytocínu a endorfínov a maternica je dostatočne zásobená krvou. Podľa informácií z Buckinghamského paláca sa vojvodkyňa vyhýba rôznym liekom proti bolesti, epidurálke a tiež si neželala cisársky rez. Hypnopôrod je vo svete veľmi populárny a žien, ktoré sa preň rozhodnú, stále pribúda.

Nič to však nemení na tom, že väčšina mám nie je 7 hodín po pôrode v takej kondícii, že by mohli predstúpiť s úsmevom pred dav ľudí. Mnohí preto vojvodkyni vyčítajú, že zbytočne vyvoláva tlak na rodiace ženy. Nezdá sa im normálne, že v čase, keď sa má zotavovať po pôrode a venovať sa bábätku, ona sa venovala viac svojmu zovajšku, aby pôsobila vitálne a sviežo. Dokonalý mejkap, šaty, vysoké topánky – to muselo zabrať nejaký ten čas a určite aj sebazaprenia. Nuž, rozprávkový život v kráľovskej rodine si žiada svoju daň a je veľmi pravdepodobné, že mladí urodzení rodičia by tiež radšej oddychovali niekde na múrmi svojho sídla, z titulu svojho postavenia však musia dostáť tradícii a po pôrode sa ukázať fanúšikom.

Takto vyzerala pár hodín po pôrode Kate...

... a takto vyzerá pár hodín po pôrode väčšina žien

Napríklad aj  v Anglicku známa moderátorka Katy Hillová nemala problém ukázať, že po pôrode nevyzerala dokonale

Prečítajte si tiež:

Narodený v apríli: Toto o malom princovi hovoria hviezdy

Toto sú trendy rodičovstva na rok 2018

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP, Facebook.com, Instagram
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia