Toto sú trendy rodičovstva na rok 2018

Toto sú trendy rodičovstva
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-01-01 00:30:00 |

Kým tento rok deti navštevovali omnoho častejšie lesné a alternatívne škôlky a na trhu sa objavilo množstvo technológií moderného rodičovstva, tento rok prinesie ďalšie zmeny.

Každý rodič chce vychovať svoje dieťa čo najlepšie. Výchovné metódy sa líšia. Mnohí rodičia sa inšpirujú radami na internete, v knižkách, iní zase vychovávajú deti podľa vzoru svojich rodičov. Žijeme v modernej dobe a tá udáva tiež svoje tempo. I keď spôsoby výchovy sú veľšmi rôznorodé, základné trendy, z ktorých vychádzajú, sú podobné. Toto sú tie, ktoré budú podľa odborníkov charakterizovať rodičovstvo v tomto roku, ktorý práve začal.

Otcovia zostávajú doma s rodinou

V dnešnej dobe začínajú otcovia čoraz viac zohrávať rovnocennú úlohu s matkami. Už nie sú tí, ktorí musia bežať do roboty, aby zabezpečili rodinu. Výskum ukazuje, že prvých šesť týždňov v živote dieťaťa je extrémne dôležitých na vybudovanie si vzťahu s oboma rodičmi. Veľké firmy ako Apple, Google či Facebook sú v tomto veľmi moderné a ponúkajú svojim zamestnancom platenú otcovskú dovolenku, aby mohli tráviť čas s rodinou. Výborný nápad, čo myslíte?

Sociálne siete pre nenarodených

Žijeme v modernej internetovej dobe. Rodičia zakladajú deťom e-mailové účty ešte skôr, ako sa narodia. Vytvárajú im kontá na sociálnych sieťach. Posielajú im maily, ešte keď sú  v brušku. Dieťa sa ešte nenarodí, no už má profil na facebooku a instagrame. Podľa The New York Times to dokonca ovplyvňuje aj výber mien, keďže sa stáva, že konto, ktoré chcú pre svoje dieťa zriadiť, už existuje.

Návrat k prirodzenosti

Súčasné dieťa sa príliš veľa zaoberá samým sebou, či dobre vyzerá, má trendové oblečenie, najmodernejší mobil, i pad... Rok 2018 hlási návrat k prirodzenosti. Rodičia by sa mali postarať o to, aby deti trávili čo najmenej času s mobilom v ruke, za počítačom, pred televízorom. Je potrebné vysvetliť potomkom, že výzor nie je všetko a v živote sú dôležitejšie veci ako drahý mobil. Rodina a vzťahy sú na prvom mieste.

Moderné technológie

Aj v roku 2018 odborníci predpokladajú, že na trhu sa objavia nové zariadenia a aplikácie na kontrolu detí. Napríklad Jiobit je detský GPS tracker, ktorý pripevníte na oblečenie a môžete sledovať polohu dieťaťa. Ďalšou zaujímavou aplikáciou je ReplyASAP, ktorá isto nepoteší vašich tínedžerov. Keď nebudú reagovať na vaše správy, lebo sa budú hrať alebo vás len ignorovať, ich mobil jednoducho zamrzne.

Inšpirácia kráľovskými menami

Buckinghamský palác privíta v apríli ďalšieho člena rodiny. Očakáva sa, že sa rodičia inšpirujú a veľa detí, ktoré sa narodia budúci rok,sa bude pýšiť kráľovským menom. Kate, Harry, William, Elizabeth budú viesť rebríček najpopulárnejších mien v roku 2018. Niektorí rodičia vsadia na kráľovskú klasiku a vrátia sa k menám ako Albert, Eugenie či Leopold.

Prečítajte si tiež:

Mentálne silní rodičia robia týchto 13 vecí

15 párov, z ktorých sú podľa zvereokruhu skvelí rodičia

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia