Princ George si bude zvykať na uniformu

Princ George si bude
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk/AP
2017-03-30 13:03:08 |

Obdobie bezstarostných hier princovi Georgovi pomaly končí. Ešte ho čaká pár mesiacov v montessori škôlke v Norfolku, no v lete sa s ňou rozlúči.

Ako je vo Veľkej Británii zvykom, po štvrtých narodeninách deti postupujú do ďalšieho levelu vzdelávacieho systému. Syn princa Williama a vojvodkyne Kate – princ George oslávi štvrté narodeniny v júli a tak je rozhodnuté. Ako William avizoval už dávnejšie, v lete sa rodinka zvidieckeho sídla Anmer Hall v Norfolku, presťahuje späť do rušnejšieho Londýna. Tam bude George navštevovať súkromnú Thomas´s School v Battersea.

(Thomas´s School zvonku)

Pôvodne urodzení rodičia rozmýšľali nad Wetherby School nachádzajúcou sa neďaleko Kensingtonského paláca, kde budú bývať a navštevovali ju aj William a jeho brat Harry, no nakoniec dali prednosť inej. „Našli školu, v ktorej bude podľa nich George šťastný a ktorá zaistí úspešný štart jeho vzdelávania,“ uvádza sa vo vyhlásení Kensingtonského paláca.

George bude na sebe nosiť školskú uniformu, bez ktorej sa na prestížnych školách žiaci ani nepohnú. Pre Thomas´s School je typická červeno-modrá kombinácia a do výbavy chlapca patria nohavice, v prípade Georga to budú kraťasy, pulóver s výstrihom do V, košeľa, polokošeľa, kravata a ďalšie doplnky.

(Takéto uniformy nosia žiaci v budúcej Georgovej škole.)

Uniforma bude už sprevádzať Georga po celý život rovnako ako jeho otca Williama, strýka Hyrryho či dedka Charlesa. Uniformy nosia mužskí členovia kráľovskej rodiny pri mnohých oficiálnych príležitostiach. Dokonca je dlhou tradíciou, že v slávnostnej dôstojníckej uniforme sa napríklad aj ženia.

(Princ William si zobral Kate Middleton za manželku v tejto slávnostnej uniforme.)

Majitelia Thomas´s School sú na svojho budúceho prestížneho študenta veľmi pyšní. O štúdium na ich škole, ktorá má viacero pobočiek, sa určite výrazne zvýši záujem. Deti sa tu okrem iného zoznámia s umením – baletom, činohrou, hudbou, učia sa po francúzsky, majú množstvo pohybových aktivít a mimoškolská činnosť je tiež mimoriadne bohatá. Ako sa uvádza na stránke školy, študijné úspechy sú dôležité, no oveľa väčší dôraz kladú dôraz na základné hodnoty, medzi ktoré patrí láskavosť, zdvorilosť, dôvera, skromnosť a empatia. Školné pre deti od 4 do 7 rokov vyjde na 5500 libier ročne (6 365 eur), za školákov od 7 rokov platia rodičia ročne 6 385 libier (7390 eur).

(Takto kráčal George vlani v januári prvý deň do škôlky.)

Mohlo by vás tiež zaujať:

Uhádnete, kto je táto rozkošná družička?

Toto je žena, ktorá si omotala princa Harryho okolo prsta

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia