Princezná Victoria sa teší zo syna Oscara

Princezná Victoria sa teší
Ilustračné foto
2016-03-03 12:50:33 |

Ďalšie kráľovské dieťa je tu! A je to chlapec. Porodila ho v utorok večer pred pol deviatou švédska korunná princezná Victoria.

Nový švédsky princ sa volá Oscar Carl Olof. Chlapčeka porodila 38-ročná princezná v Karolinskej Univerzitnej Nemocnici v švédskom hlavnom meste Štokholm. Radostnú správu o jeho narodení oznámil verejnosti v stredu novopečený otec, Victoriin manžel, princ Daniel (42). Ten jej bol počas celého pôrodu oporou v nemocnici. Princiatko pri narodení vážilo 3,6 kg a meralo takmer 56 cm.

(Daniel verejne poďakoval doktorovi Lennartovi Nordstromovi, jednému z lekárov prítomných pri pôrode. Pred štyrmi rokmi bol aj pri pôrode Estelle.)

O tom, či Victoria privedie na svet chlapca alebo dievča, rodičia netušili. Nechali si to ako prekvapenie. O to sú podľa Daniela šťastnejší, že po dcérke Estelle (4), ktorá sa narodila vo februári 2012, sa môžu tešiť z chlapca. Ako prezradil, keď sa drobček narodil, kotúľali sa mu po lícach slzy, rovnako ako pred štyrmi rokmi po narodení Estelle. „Všetci sme, samozrejme, šťastní. Ešte neviem, aké to je byť otcom dvoch detí, ale je to dobrý pocit,“ povedal.

(Takýto šťastný úsmev mal na tvári Daniel, keď oznamoval narodenie syna.)

Meno čerstvo narodeného potomka urodzený pár prezradil až dnes. Takej vážnej udalosti muselo predchádzať zasadnutie kráľovského kabinetu. Švédov čaká tiež ďakovná bohoslužba Te Deum. Oscar Carl Olof je tretím v poradí v nástupníctve na kráľovský trón, hneď po mame Victorii a staršej sestre Estelle. Tá sa na rolu staršej sestry podľa Daniela už dlhšie pripravovala a veľmi sa teší. Treba uznať, že aj napriek jej veku je to dáma. Pri prvom stretnutí s malým bračekom zachovala dekórum a fotografom pózovala jedna radosť.

(Urodzená rodinka pózuje pri odchode z pôrodnice.)

Malý Oscar dal o sebe vedieť aj pár dní pred narodením, keď jeho mama Victoria poslednýkrát verejne vystúpila. Tento milý moment, keď ju v brušku kopal, stihli zvečniť aj kamery:

Správu o tom, že Victoria čaká dieťa s manželom Danielom, jej bývalým osobným trénerom, oznámila švédska kráľovská rodina vlani 4. septembra. Hneď na to ju potvrdila aj samotná princezná na oficiálnych internetových stránkach, kde napísala, aká je šťastná a prezradila, že počas celého leta ju sužovali riadne tehotenské nevoľnosti typické pre prvé mesiace.

(Na tejto fotke v vlaňajšieho júla už bolo bábätko v brušku, no vedeli o tom iba najbližší Victorie.)

O záujem verejnosti a médií sa už onedlho bude malý princ deliť so svojim ďalším bratrancom alebo sesternicou. Victoriin brat princ Carl Philip (36) a jeho manželka Sofia (31) totiž čakajú už budúci mesiac príchod svojho prvého spoločného potomka.

Prečítajte si tiež:

Na krste princa Nicolasa prevládala elegancia

Monacké kniežacie dvojičky majú premiéru za sebou
 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia