Zopár trikov, ktoré vám zjednodušia život

Zopár trikov, ktoré vám
Ilustračné foto
2015-11-06 13:30:25 |

Nikto nepovedal, že rodičovstvo je jednoduché, tak prečo si ho komplikovať? Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré sa osvedčili iným rodičom. Možno sa vám hodia...

Každý má určite nejaký ten zlepšovák, vďaka ktorému si zjednodušuje život. Niektoré sa nám na prvý pohľad môžu zdať hlúpe alebo nezmyslené, no ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí. To, čo sa osvedčilo jednému, môže, ale nemusí u iného fungovať. My sme pre vás vybrali zopár nápadov z internetu, ktoré by ste mohli využiť:

1. Koniec polepených a špinavých prstov od nanuku

 

2. Nevie si vaše dieťa zapamätať, ktorá topánka alebo papučka ide na ľavú a ktorá na pravú nohu? Rozstrihnite obrázkový leukoplast na dve časti a každú umiestnite na spodok topánok či papučiek ako je to na fotke.

 

3. Máte vyberavého jedáka? Vyskúšajte to s farebnou posýpkou. Tá vždy zlepší chuť...

 

4. Má dieťa strach z tmy a strašidiel? Vyrobte mu odstrašovač a každý večer ním spoločne postriekajte izbu. Zrazu bude všetko také bezpečné...

 

5. V prechodnej fáze medzi dojčenským a batoliacim obdobím môžete pre bezpečné kúpanie dieťaťa použiť jednoducho hranatý plastový kôš na bielizeň. Neskôr ho ľahko využijete a nebude vám zaberať zbytočne miesto.

 

6. Máte stále plný drez pohárikov, resp. nac hádzate ich po celom príbytku a riadne vás to znervózňuje? Ľahká pomoc. Na obľúbený pohárik drobčeka prilepte jeden alebo dva magnety a umiestnite na chladničkové dvere. Naučte dieťa, že keď dopije, má ho tam vrátiť a vždy ho tam nájde.

 

7. Sú pre vás nákupy s dieťaťom hororom? Ak sa mu v obchodoch nepáči a vy popri ňom nedokážete nakúpiť, nemusíte ho so sebou „ťahať“ ani vtedy, keď mu chcete kúpiť topánočky. Stačí urobiť chodidla odtlačok na výkres a je to vybavené. Použite napríklad farbu na textil, ktorá sa dobre zmýva a je výrazná.

8. Vytvorte dieťatku vlastný nástavec na vodovodný kohútik z prázdnej fľaše alebo z nádoby na tekuté mydlo či šampón. Lepšie dočiahne a menej našpliecha.

 

9. Nechce sa drobček ani za svet nielenže usmievať, ale ani pozrieť do fotoaparátu, keď sa snažíte urobiť super zábery? Použite veselú hračku, do ktorej ho zabalíte (samozrejme tak, aby ste mohli fotiť) a všetko môže byť inak.

 

10. Ak dieťatko znesie na sebe náramok, vyrobte mu takýto s vašim telefónnym číslom použitím koráliek s číslami. Ak sa stratí niekde na verejnom mieste, môže vám to veľmi pomôcť.

 

11. Šmykľavé koberce prichyťte na podlahu pomocou suchého zipsu.

 

12. Aj postieľku môžete krásne zužitkovať a vyrobiť z nej veľmi jednoducho zaujímavý kus nábytku.

 

 

Fotogaléria


Foto: internet
Zdroj: az, parentssociety.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia