Tohto profesora nemožno nemilovať

Tohto profesora nemožno nemilovať
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2015-05-16 07:01:00 |

Jedno obyčajné gesto urobilo z profesora Hebrejskej univerzity v Jeruzaleme Sydneyho Engelberga miláčika všetkých rodičov. Poznáte aj vy niekoho podobného?

Žiadny akademický „suchár“, ktorý si zvyšuje svoje ego pred študentmi nevyčerpateľnými vedomosťami, ale profesor s veľkým P. Hrdá dcéra Sarit Fishbaine sa rozhodla zdieľať na Facebooku jeho fotku, na ktorej prednáša s bábätkom v náručí. Nie, nie je to jej maličký súrodenec, ktorého nemal otec prednášajúci na univerzite kam odložiť, ale dieťatko jednej študentky. Keď bábätko začalo plakať, tá sa zdvihla na odchod, no Engelberg neváhala, vzal drobca do náručia, upokojil ho a naďalej prednášal aj s ním v náručí ako keby sa nič nestalo.

"Ukážte mi iného profesora, ktorý toto robí,“ napísala Sarit Fishbaine pod fotku. „Jednoducho, môj otec je  najlepší na svete,“ dodala. Ak rozmýšľate, čo robila študentka na prednáške s bábätkom, odpoveď je jednoduchá. Profesor Engelberg je známy tým, že podporuje svojich študentov, ktorí sa už stali rodičmi, aby deti brali so sebou na prednášky a mamičky môžu počas jeho výučby aj pokojne dojčiť. „Študentom sa snaží nielen sprostredkovať vedomosti, ale učí ich aj hodnotám. A to je veľmi dôležité posolstvo, o ktoré sa môj otec snaží,“ priblížila Sarit.


V tehotenstve sa hýbte, bábo bude múdrejšie


Študenti profesora Engelberga tak nemusia riešiť dilemu, kde nechajú dieťa počas prednášok a mamičky už krátko po narodení môžu bez prekážok pokračovať v štúdiu. Výsledky jeho študentov nie sú pritom o nič horšie ako výsledky ostatných. No a možno aj ich "študovaní" drobci, ktorí si odsedia prednášky spolu s mamou alebo otcom, to budú mať raz v škole jednoduchšie. 

Vďaka zdieľaniu a komentovaniu Saritinej fotky začali pridávať zábery s bábätkami na prednáškach aj ďalší užívatelia. Je to príjemné zistenie, že tých, ktorí sú v prvom rade ľuďmi je viac...

Fotogaléria


Foto: facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia