Cory začal podnikať v piatich, jeho príbeh stojí za to!

Cory začal podnikať v
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2015-02-04 01:30:08 |

Keď mal päť rokov, začal predávať keksíky, aby mohol kúpiť mame auto. Tento rok oslávi jedenáste narodeniny, má svoju firmu a super módny štýl.Zoznámte sa.

Sťahovanie z Bronxu do New Yersey v roku 2009 začalo písať zaujímavý životný príbeh vtedy päťročného Coryho Nievesa. Miesto, kam sa s mamou Lisou presťahovali, sa mu síce páčilo, no dennodennú únavnú cestu autobusom do školy aj zo školy aj v tých najväčších mrazoch priam nenávidel. Vymyslel preto plán, že urobí všetko pre to, aby jej mohol kúpiť auto.

Cory začal predávať horúcu čokoládu v neďalekej pizzerii a neskôr k nej pridal v maminej kuchyni pečené keksíky s limonádou. Tie sa predávali najrýchlejšie zo všetkého. Netrvalo dlho a vďaka anonymnému tipu na ministerstvo zdravotníctva musel Cory s predajom sušienok skončiť. „Bolo to pre mňa veľkým sklamaním, no našlo sa veľa takých, ktorí sa rozhodli nám pomôcť,“ opisuje. Vďaka nim mohli v roku 2012 oficiálne otvoriť firmu Mr Cory's Cookies. Detskú prácu zákony zakazujú, tak šéfkou je mama, no všetkých desať príchutí keksíkov vymyslel Cory. Vyrobené sú iba z organických surovín a bez konzervačných látok. „Chcel som, aby naše sušienky boli prírodné, lebo ja mám rád iba prirodzené veci a nechcel som ponúkať ostatným niečo, čo ja sám nejedávam,“ hovorí mladý podnikateľ.

Ako vyzerá Coryho bežný deň?

Dopoludnia ide do školy, po vyučovaní máva karate, potom ho čaká 15-minútové obchodné rokovanie s mamou. Venuje sa podnikaniu, napíše si domáce úlohy a ide spať. Cory tvrdí, že podnikanie mu pomáha aj v škole, napríklad v matematike sa cíti ako doma. „Pečenie je matematika,“ vysvetľuje jeho mama Lisa, podľa ktorej sa vďaka pečeniu Cory naučil merať, prevádzať jednotky, deliť, násobiť, sčítať, odčítať a veľa iného.

Aj keď si môžete myslieť, že podnikanie má na starosti Coryho mama, v skutočnosti sa s odberateľmi, šéfmi veľkých korporácií a spoločností stretáva práve on a vedie tiež rokovania. „Sprevádzam ho, ale veci vybavuje on,“ smeje sa Lisa.

Týždenne predajú asi 5000 keksíkov, počas víkendov tisícku. V súčasnosti rozmýšľajú nad on-line predajom a Cory vyvíja nové príchute. Okrem toho sníva o vytvorení novej módnej línie, lebo móda a štýl, to je jeho svet. Po aute sú práve módne kúsky tým, na čo míňa najviac peňazí.

 

K jeho veľkým snom patrí štúdium na Princetone, jednej z najprestížnejších univerzít v USA, preto si poctivo odkladá peniaze aj na to. Chce tiež založiť nadáciu na pomoc malým deťom, ktoré sa rozhodnú začať podnikať.

Chcete mať úspešné dieťa? Skúste knižnú novinku Ako hovoriť s deťmi, aby sa lepšie učili.

 

 

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia