Koniec tabletom, teraz bude kraľovať fyzika, chémia a prírodopis

Koniec tabletom, teraz bude
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-03-01 14:30:52 |

Podľa štatistík trávia deti pri počítači 4,5 hodiny denne. Školským povinnostiam venujú len 1,5 hodiny z tohto času, zvyšné 3 hodiny surfujú po internete.

Viete, pri čom konkrétne trávia deti najviac času? Zistilo sa, že sú to sociálne siete. Zbaviť deti tabletov či mobilov a ukázať im zaujímavosti reálneho sveta chce unikátna interaktívna výstava vedy a výskumu, ktorá prvýkrát prichádza do Bratislavy.

Zábava, poučenie, zážitok – tieto tri slová dokonale vystihujú výstavu IQ Landia. Odtlačok tela, vzduchové delo, labyrint, obrys štátov a stavieb, fakírove stoličky či planetárny stôl – to je len pár atrakcií science centra, vďaka ktorým sa deti budú môcť naučiť niečo nové, vycibriť si svoje IQ či overiť si znalosť chemických, matematických aj fyzikálnych zákonov. IQ Landia pozostáva z 19 exponátov. Medzi tie najzaujímavejšie patrí špeciálna kamera, pomocou ktorej dostanú návštevníci jedinečnú možnosť preskúmať náš svet očami živočíchov ako pes, mucha či kôň, prípadne očami farboslepých ľudí, prezradila spoluorganizátorka výstavy Iveta Adamcová. Okrem toho si malí aj veľkí budú môcť pozrieť svet pod mikroskopom, vyskúšajú si očné klamy a vďaka pozoruhodným exponátom a prekvapujúcim pokusom sa na chvíľu stanú vedcom či výskumníkom.

Cieľom výstavy je nahradiť pasívne zážitky detí tými skutočnými z reálneho sveta, ktoré navyše pomáhajú zvýšiť aj ich IQ. Tohto názoru je aj detská psychologička Gabriela Herényiová. „Práve takéto zážitkové hry, kde je dieťa samotným aktérom, sú veľmi dobré na to, aby sa rozvíjala pozornosť dieťaťa, jeho postreh, šikovnosť, tvorivosť či predstavivosť. Interaktívne hry rozvíjajú aj intelekt dieťaťa, schopnosť uvažovania, myslenia a rýchlosť jeho reakcií.“

Všetky expozície, hlavolamy a rébusy sú interaktívne a tešia sa obľube nielen detí. Výstava IQ Landia v Shopping Palace Zlaté Piesky Bratislava trvá od 4. do 19. marca a je bezplatná.

Prečítajte si tiež:

Šou Máša a medveď na ľade v slovenskej produkcii na európskom turné!

Toto sa vám zíde: Naučte deti sporiť a rozumne míňať

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock, tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia