Vyberte meno dieťatku (Vojtech)

Vyberte meno dieťatku (Vojtech)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-23 10:30:10 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Vojtech má slovanský pôvod a znamená "tešiteľ vojska". Nositeľov tohto na Slovensku menej častého mena oslovujeme aj Vojto, Vojtko.

Vojtechovia sú prívetiví, rozumní a taktní ľudia. Ako chobotnica, ich totemové zviera, aj oni sú neustále v strehu. Vo svojej profesii sú svedomití, výkonní a tvoriví. Radi sa angažujú vo verejnom alebo politickom živote. Zdravie Vojtechov je pevné. Menšie problémy môžu mať však so žalúdkom.

Ovplyvňuje ich planéta Saturn. Ich šťastné farby sú čierna a zelená. Ochranná rastlina kostihoj, ochranné kamene achát, zafír a opál.

Biskup a mučeník SVÄTÝ VOJTECH, sviatok ktorého pripadá na 23. apríla. Patrí medzi významné osobnosti českých národných a cirkevných dejín. Právnik a politik v čase tzv. slovenského štátu, predseda vlády a minister zahraničných vecí VOJTECH TUKA, ktorý bol v roku 1946 odsúdený Najvyšším súdom v Bratislave za zločiny proti ľudskosti na trest smrti. Slovenský básnik, prekladateľ a publicista VOJTECH MIHÁLIK, autor literatúry faktu, prekladateľ, popularizátor histórie a archeológie VOJTECH ZAMAROVSKÝ, významný košický sochár VOJTECH LÖFFLER - títo a mnohí ďalší VOJTECHOVIA majú sviatok 23. apríla.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia