Vyberte meno dieťatku (Slavomír)

Vyberte meno dieťatku (Slavomír)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-22 10:30:07 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Slavomír má slovanský pôvod a znamená "sláviaci mier". Nositeľov tohto na slovenskom území menej rozšíreného mena oslovujeme aj Slavo, Slavko.

Slavomírovia sú veční chlapci, ktorí sa chcú hrať a dať sa unášať udalosťami. Niekedy pôsobia neisto. Slavovia sú málo objektívni. V citovom živote sú vlastnícki, usilujú sa sústrediť na seba všetku pozornosť blízkych.

V živote hľadajú najmä uplatnenie a zázemie. Majú dobrú intuíciu a v profesii, ktorú si vyberú, dosahujú väčšinou pozoruhodné výsledky. Sú životaschopní, zdravie však mávajú kolísavé.

Slávkov ovplyvňuje planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú červená a modrá. Ochranné rastliny podbeľ, kôpor a petržlen, ochranné kamene tigrie oko, topás a achát.

Veľkomoravský kňaz SLAVOMÍR, jazykovedec SLAVOMÍR ONDREJOVIČ, divadelný a filmový herec SLAVOMÍR ZÁHRADNÍK, bývalý slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike, ktorý sa predstavil na troch OH, v roku 1992 v Barcelone, v roku 1996 v Atlante i v roku 2000 v Sydney SLAVOMÍR KŇAZOVICKÝ - to je len niekoľko z mužov, ktorým možno gratulovať 22. apríla.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia