Modlitba rodičov

Modlitba rodičov
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2017-01-07 00:30:04 |

Mať trochu nadhľadu a úsmev na perách nikomu neuškodí. Ani rodičom, ktorí berú výchovu ratolestí až príliš vážne. Ak k nim patríte, túto „modlitbu“ radšej nečítajte, ostatní sa v nej nájdu.

Drahý Bože,

ďakujem Ti za ďalší deň, ktorý môžem stráviť so svojimi deťmi. Sú skutočným požehnaním a ja som šťastná, že ich mám.

Do tejto chvíle som ani raz na deti nezvýšila hlas. Nepozrela som sa na ne škaredo a  neprevrátila oči. Nepovedala som jedno-jediné škaredé slovo ani vtedy, keď sa môj dvojročný syn búchaním po notebooku snažil presvedčiť ma, aby mohol dnes pracovať na ňom so mnou. Dokonca som mu nevynadala ani vtedy, keď vyliezal na posteľ a z postele znova, znova a znova. Bola som trpezlivá, láskavá a milujúca.

Rovnako tak ďakujem za to, ako dobre sa zatiaľ dnes moje deti správali. Ani raz sa ešte nepobili a nebojovali proti sebe. Boli tiché a pokojné. Poslúchali a jeden druhému neubližovali. Syn nezbúral dcérinu vežu z kociek a dcéra neukradla jeho hrnček s mliekom. Veľmi pekne sa medzi sebou bavili, nepovedali si ani jedno škaredé slovo a neurážali sa. Jednoducho, čistá radosť.

 

 

Ale čoskoro, Bože, vstanem z postele a všetko sa to zmení. Prosím, daj mi schopnosť zachovať si tento pohľad až dovtedy, kým vypijem svoju rannú šálku kávy, guráž pozrieť sa do detskej izby a dostať z nej deti von, ako aj poznanie, že raz mi určite tieto dni budú strašne chýbať.

Amen.

Fotogaléria


Foto: wikimedia commons, pixabay.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia