Vianočné prázdniny si budú školáci užívať 19 dní

Vianočné prázdniny si budú
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-12-14 13:30:21 |

Deti čaká v škole jeden z najpríjemnejších týždňov, po ktorom sa môžu tešiť na vianočné prázdniny. Aj učitelia zvyčajne podľahnú čaru sviatkov a tak je skúšania menej.

Posledným predvianočným školským dňom je piatok 19. decembra. Vianočné prázdniny odštartujú v pondelok 22. decembra a školáci budú oddychovať až do stredy 7. januára. Spolu s víkendom pred prázdninami ich čaká 19 voľných dní. Do školy nastúpia vo štvrtok 8. januára a tak prvý školský týždeň v novom roku potrvá iba dva dni. Nábeh na školské povinnosti by tak mal byť pre deti  jednoduchší ako keby ich čakal hneď celý týždeň.

Január však bude pre školákov ako obvykle zložitý, lebo na konci mesiaca ich čaká polročné hodnotenie. Bonusom je aspoň jeden voľný školský deň a tým sú polročné prázdniny, ktoré sú naplánované na 2. februára. Spolu s víkendom tak budú mať voľné tri dni.

Jarné prázdniny sú rozdelené podľa krajov. Ako prví si oddýchnu školáci z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja, ktorým týždeň voľna začne v pondelok 16. februára. Po nich sa môžu tešiť deti z Košického a Prešovského kraja, ktoré budú prázdninovať od 23. februára a poslední prídu na rad školáci z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Tých čakajú prázdniny od 2. marca.

Na šesť dní v kuse bez školy sa môžu tešiť aj v apríli počas veľkonočných prázdnin. Brány škôl budú zatvorené od štvrtka 2. apríla a do lavíc zasadnú opäť v stredu 8. apríla. Poslednými prázdninami v školskom roku 2014/2015 sú medzi žiakmi najobľúbenejšie a najdlhšie letné prázdniny, ktoré začnú v stredu 1. júla a dúfajme, že slnko, teplo a letnú pohodu si budú užívať až do stredy 2. septembra, kedy sa opäť vrátia k školským povinnostiam.

Okrem prázdnin čakajú na deti aj dva voľné dni vďaka dňom pracovného pokoja. V máji tak budú mať dva predĺžené víkendy, lebo Sviatok práce (1. máj) a Deň víťazstva nad fašizmom (8. máj) vychádzajú na piatky. Ostatné štátne sviatky a dni pracovného pokoja sa kryjú s termínmi prázdnin. 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia