Vyberte meno dieťatku (Katarína)

Vyberte meno dieťatku (Katarína)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-25 09:55:35 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Katarína?

Krstné meno Katarína je gréckeho pôvodu a znamená "čistá", "mravná". Na Slovensku patrí toto meno medzi zaužívané. Jeho nositeľky oslovujeme Katka, Katarínka, Katuška.

 V ženách s menom Katarína prevláda obratnosť, inteligencia, emócie a súcit. Kataríny či Katky sa nedajú ľahko ovplyvniť. Sú introvertky so vzťahovačnými sklonmi. Majú pevnú vôľu, no nie všetky úlohy dotiahnu. Neraz si nestihnú veci dôkladne premyslieť. Veľmi ľahko sa prispôsobujú a neúspechy znášajú pokojne.  Ak sa Kataríny rozhodujú o budúcom povolaní, zvažujú profesiu novinárky, obchodníčky alebo političky.

Sú životaschopné, ich zdravie sa však vyznačuje nestálosťou, priveľmi ich ovplyvňujú stavy nálady. Kataríny potrebujú najmä uvoľnenie, odpočinok a veľa spánku.

Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Ich šťastné farby sú zlatá, hnedá a žltá. Ochranné rastliny ľubovník a mak, ochranné kamene jantár a olivín.

Patrónka filozofov a kazateľov, panna a mučenica SVÄTÁ KATARÍNA ALEXANDRIJSKÁ, ktorej sviatok pripadá na 25. novembra, ďalej ruská cárovná, ktorá sa stala symbolom ruského i svetového osvietenského absolutizmu KATARÍNA II. VEĽKÁ (JEKATERINA), slovenské speváčky KATARÍNA KNECHTOVÁKATARÍNA HASPROVÁ, bývalá herečka Radošinského naivného divadla KATARÍNA KOLNÍKOVÁ, ktorá skonala v máji 2006, a množstvo ďalších žien s menom KATARÍNA má podľa slovenského kalendára sviatok 25. novembra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia