Na tieto cumle si dajte pozor! Sú nebezpečné

Na tieto cumle si
Ilustračné foto
Zdroj: soi.sk
2014-09-27 00:01:57 |

Cumeľ je pre mnohých drobcov priam povinnou výbavou. Ak máte takého doma, skontrolujte všetky cumle, či sa medzi nimi nenachádza aj jeden z týchto nebezpečných.

Cumeľ pre deti s držiakom na cumeľ HAPPY BABIES No. 0129

Tento cumeľ bol vyrobený v Číne a ak ho dieťa používa, hrozí riziko zadusenia. Upozorňuje na to na svojej stránke Slovenská obchodná inšpekcia (SOI). Ako informuje, držiak na cumeľ je vyhotovený tak, že príchytka na odev nemá žiadne vetracie otvory a pri jej vložení do úst dieťaťa môže spôsobiť jeho dusenie. 

 

Cumeľ pre dieťa PRIMA BABY

Ďalším cumľom na trhu, ktorý SOI na základe výsledkov skúšok označila SOI za nebezpečný, má označenie PRIMA BABY. Vyrobený bol v Českej republike a pri jeho používaní hrozí tiež riziko zadusenia. Pri skúškach rázovej odolnosti čiastočne praskla zadná strana krytu, vytvorili sa malé časti a vypadli guľôčky, ktoré spôsobujú hrkanie. Pri skúškach sa tiež oddelil krúžok aj so zátkou cumľa. Dieťa môže tieto časti prehltnúť a hrozí riziko zablokovania dýchacích ciest. 


 

Držiak na cumlík MAN TWIST CLIP 

Držiak na cumeľ, pôvodom z , môže mať tiež na svedomí zadusenie dieťaťa. Ako informuje na svojej stránke SOI, konštrukčné vyhotovenie príchytky na odev nemá predpísané vetracie otvory a pri skúškach sa oddelil od pásika držiak cumľa. Ak dieťa vloží tieto časti do úst, nemožno vylúčiť zadusenie.

Ak niektorý zo spomínaných cumľov alebo držiakov vlastníte, SOI odporúča, aby ste ich prestali používať. Máte právo odniesť ich späť predajcovi, ktorý vám musí vrátiť kúpnu cenu výrobku.

Fotogaléria


Foto: soi.sk
Zdroj: soi.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia