Skontrolujte, či nevlastníte túto loptu alebo policajný set

Skontrolujte, či nevlastníte túto
Ilustračné foto
2014-09-21 12:01:26 |

Kúpili ste drobcovi v H&M penovú futbalovú loptu s čiernobielym vzorom? Ak ju doma nájdete, v detskej izbe ju radšej nenechávajte.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) stiahla tento výrobok na základe oznámenia spoločnosti H&M, Hennes and Mauritz, s. r. o., SK  z trhu. Ide konkrétne o detskú penovú futbalovú loptu s priemerom 9 cm, ozdobenú klasickým čiernobielym vzorom, číslo orderu: 767680, číslo produktu: 0212555.

Ako SOI informuje na svojej stránke, výrobok sa môže po roztrhnutí či rozhryznutí dieťaťom rozlomiť na malé časti. Po prehltnutí deťmi do 3 rokov hrozí riziko udusenia. Loptu začali v predajniach H&M v Baby oddelení predávať v apríli tohto roka. Ak takú doma máte, deťom ju už radšej do ruky nedávajte a môžete ju vrátiť v ktorejkoľvek predajni H&M. Peniaze za ňu dostanete naspäť. Kontaktné číslo pre zákazníkov je +421 22 09 15 209.

 

 

Zdravie detí môže ohroziť aj policajný set pôvodom z Číny. Hračka obsahuje plastovú pištoľ, 3 strely s pružným nárazovým povrchom – prísavkou, putá a odznak. Zabalená je zalisovaním jednotlivých častí priehľadnou fóliou na farebne potlačený papier. Na obale je uvedený názov Police Set. Na zadnej strane obalu je nalepený štítok s označením CE a Item No: 780058.

Pri používaní tejto hračky hrozí tiež riziko zadusenia. Skúšaním sa totiž zo striel oddelili prísavky silou menšou ako 90 N (Newton), pričom ich rozmer je taký, že prejdú cez skúšobnú šablónu.

V súčasnosti sa už hračka na trhu nenachádza, no ak ju vlastníte, môžete ju vrátiť a dostanete naspäť jej kúpnu cenu.

 

Fotogaléria


Foto: soi.sk
Zdroj: soi.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia