Pozor, v týchto bábikách je priveľa ftalátov

Pozor, v týchto bábikách
Ilustračné foto
Zdroj: SOI
2014-08-20 12:01:17 |

Chceli ste urobiť vašej princeznej radosť a kúpili ste jej tieto dve bábiky? Urobíte lepšie, ak ich odnesiete do obchodu a za vrátené peniaze jej kúpite inú hračku.

Na trhu sa každú chvíľu objavia hračky, ktoré nie sú pre drobcov práve vhodné. Aktuálne si Slovenská obchodná inšpekcia posvietila na dvojicu bábik – Fashion doll a upozorňuje, že pre deti je nebezpečná. Dôvod? V plastovom materiáli, z ktorého sú zhotovené hlavy bábik, bolo zistené nadlimitné množstvo ftalátov, konkrétne bis(2-etylhexyl) ftalátu (DEHP).

Hračka bola vyrobená v Číne. Bábika žena je oblečená v spoločenských šatách a a muž v obleku. Zabalené sú v zalisovanej priehľadnej fólii na farebne potlačenom kartónovom papieri. Na obale je uvedené Fashion doll, NO. 228. Na zadnej strane obalu je nalepený papierový štítok, na ktorom je uvedený názov: bábika, číslo výrobku: STC293316. Na ďalšom papierovom štítku je označenie CE.

Predávajúcemu SOI uložila zákaz predaja týchto bábik a dostal pokyn informovať spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku a o jeho možnosti vrátenia späť . Tým, ktorí si ju ešte pred stiahnutím z predaja kúpili, SOI odporúča, aby ju vo vlastnom záujme nedávali deťom na hranie. Predajcovi ich môžete vrátiť späť a on vám dá peniaze, ktoré ste za hračku zaplatili. 

Fotogaléria


Foto: soi.sk
Zdroj: soi.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia