Vsaďte na vianočnú romantiku na zámku

Vsaďte na vianočnú romantiku
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2013-12-22 12:01:09 |

Vianočné sviatky nemusíte tráviť iba doma, ale môžete si dopriať aj prehliadku vianočne odetých zámkov a hradov. Prinášame vám zopár tipov, kam sa môžete vybrať.

Na zázračný svet s príjemnou vôňou ihličia, plný trblietavých svetiel a tajomnej atmosféry očakávaných prekvapení sa premení počas vianočných sviatkov Bojnický zámok. Návštevníci  sa môžu v zámockých komnatách pokochať nádherne vyzdobenými vianočnými stromčekmi, pozrieť si ukážky stolovania aj tradičné vianočné zvyky. Na sobotu 28. a pondelok 30. decembra sú pripravené aj nočné prehliadky zámku, ktoré obľubujú tak dospelí, ako aj deti. Organizátori sľubujú, že  ani jedno dieťa, ktoré počas Vianoc zámok navštívi, neodíde bez balíčka plného sladkostí. Na Štedrý deň a prvý vianočný sviatok, rovnako ako aj na Nový rok bude zámok zatvorený.

Vianoce pripravujú aj na hrade Červený Kameň. Od 27. do 30. decembra si návštevníci budú môcť pozrieť scénické predstavenie Vianoce na hrade s podtitulom Vianočný zázrak. Dej celého podujatia sa odohráva počas najkrajšieho sviatku v roku – na Štedrý deň. Prostredníctvom divadelného stvárnenia dramatických pasáží sa návštevníci stretnú s bývalými majiteľmi hradu Červený Kameň a ich služobníctvom. Stanú sa tak svedkami veľkolepých vianočných príprav. Všetci očakávajú Vianoce, no  sviatočnú atmosféru naruší nečakaný posol zlých správ a obyvateľom hradu neostáva nič iné, len Vianoce oddialiť o mesiac alebo veriť len v zázrak. Chcete vedieť ako to dopadne? Stačí vybrať sa na veľký hrad v Malých Karpatoch počas posledných dní končiaceho sa roka o 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00.

Neopakovateľnú vianočnú atmosféru počas prehliadky od 27. do 29. decembra ponúka aj Oravský hrad. V týchto dňoch sa návštevníci  od 11:00 do 15:00 dostanú do deja divadelnej hry Ženský zákon, ktorá ich bude sprevádzať počas prehliadky hradu. Pri návšteve stretnete aj vianočných muzikantov a v nedeľu bude na hrade živý Betlehem. Atmosféru zvýrazní krásna vianočná výzdoba.


Foto: bojnicecastle.sk
Zdroj: bojnicecastle.sk, hradcervenykamen.sk, muzeum.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia