Chcete mať JEDINEČNÉ školské fotky vašich detí? 5 jednoduchých TIPOV, ako na to

A cute 4 year
Ilustračné foto
Zdroj: Getty Images/ChristinLola
2023-10-27 15:00:00 |

Začiatok školského roka znamená okrem bežných starostí aj tie, ktoré sa opakujú rok čo rok. Na našich školákov, ale aj mnohých škôlkarov čaká každoročné (ne)povinné školské fotenie. Hoci by mnohí rodičia túto aktivitu radi oželeli, väčšina z nás je vo chvíli, keď drží vytlačené školské fotky v rukách rada, že tých pár eur obetovala na pekný spomienkový predmet.

Takmer každý rodič v kútiku duše rieši, ako obliecť a učesať dieťa tak, aby sa bol školský portrét výnimočný a mohli ste ho hrdo nalepiť do albumu či darovať príbuzným. Niekoľko tipov nájdete ja v našom článku.

Spomienkový predmet

Tričko s obľúbeným hrdinom z Tlapkovej patroly, mikina Star Wars, uši Mickey Mouse či vrkoč v duchu Elza - každé dieťa v určitom období života miluje niečo, čo mu pripomína milovanú rozprávku. Hrdinovia sa menia, deti rastú a vkus dozrieva, ale mať na školskej fotke zaznamenané toto obdobie, ktoré vám bude navždy pripomínať čistú detskú radosť a oddanosť obľúbenej rozprávke, zahreje pri srdci aj po rokoch.

Klasika vždy očarí

Džínsová či kožená bundička, kabátik, kožušinová vestička, biela košeľa či námornícke tričko patria medzi klasiky, ktoré sa vynosia nielen v dospeláckom ale aj detskom šatníku. Perfektne ukážu aj na fotke, kde dajú dieťaťu trochu “dospeláckej” ležérnej elegancie. Ak sa rozhodnete pre výrazný prvok ako bundička, vynechajte výrazné doplnky a oblečte dieťaťu už len obyčajné biele či šedé tričko. Naopak, jemné prúžky na tričku či krémový svetrík zas potrebujú oživiť nejakým detailom.

Trochu rebelantstva

Chcete outfit dieťaťa ozvláštniť netradičným prvkom? Pripnite mu na sveter, tričko či bundičku od-znaky. Klasické okrúhle odznaky s motívom školy, detským obrázkom, rozprávkovou postavičkou stačí “rozhádzať” po bunde tak, aby pekne vynikli na fotografii. Ideálne je pripnúť odznaky na tú stranu vrchnej časti trička či bundy, ktorou bude naklonené dieťa k fotografovi. Čím neutrálnejší top zvolíte, tým viac sa môžete pohrať s farebnosťou a vzormi.

Čelenky, čiapky a šatky

Dievčenská čelenka je ideálny doplnok, ako pozdvihnúť celkový vzhľad malej slečny. Ak máte foto-grafa, ktorý sa nebojí s vizuálom pohrať, môže si dieťa vybrať aj čiapku so zaujímavým vzorom či nápisom. Pre trochu parížskej elegancie môžete staršej slečne zaviazať do vlasov stužku či ozdobiť účes menšou šatkou namiesto čelenky. No a malé princezné sa môžu samozrejme fotiť aj s korunkou či venčekom.

Nový účes

Gél na vlasy pre chlapcov dokáže divy a patrí medzi povinnú výbavu. Dievčatá však majú možností predsa len trochu viac. Skúste vlasy učesať inak, ako ich malá slečna bežne nosí, a výsledok na fotke vás milo prekvapí. Namiesto klasického vrkoča môžete zvoliť vyčesaný drdol. Alebo na noc zapleťte vlasy do vrkočov a ráno máte doma morskú vílu. Vlasy tiež môžete rozdeliť cestičkou inak, než bežne slečna nosieva, a doplniť účes napríklad výraznou sponkou. Doplnky vyberajte tak, aby nesplývali s farbou vlasov, ale tvorili príjemný kontrast. Tmavé vlasy ozvláštni biela, sýta ružová či žltá sponka, na svetlých vlasov vynikne čierna, modrá či červená ozdoba.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Marcela Beňová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia