Vianoce sa blížia: Tipy na zaručene dobré darčeky

Vianoce sa blížia: Tipy
Ilustračné foto
Zdroj: Hasbro
2014-11-04 17:01:05 |

Je tu najvyšší čas rozmýšľať nad darčekmi pod stromček a prelistovať katalógy s detským tovarom. Vyberte ich ešte predtým, než sa spustí vianočná horúčka.

Vianoce sú jedným z najkrajších, no zároveň najnákladnejším obdobím roka a preto je vhodné rozdeliť si kúpu darčekov na viac etáp. Začiatok novembra je tým časom, kedy už naozaj niet nad čím váhať a vybrať sa na obhliadku. Ak rozmýšľate, čím by ste mohli tento rok potešiť svoje ratolesti, môže vám pomôcť aj náš výber, ktorý sme zostavili z obľúbených hračiek medzi deťmi.

 

Chlapci:

  1. Ninja korytnačky

Tieto zmutované korytnačky, ktorých sa ujal majster Splinter a pomenoval ich po talianskych renesančných umelcoch, bojujú proti zloduchom snažiacim sa ovládnuť náš svet. Chlapcov, ktorí by neboli do nich zbláznení, najmä po nedávnom uvedení príbehu v kinách, nájdeme asi len ťažko. S takýmto darčekom uspejete určite. Ak hľadáte lacnejšiu variantu, k dispozícii sú samostatné postavičky alebo môžete kúpiť menšie lego.

 

  1. Transformers

Toto je ďalšia chlapčenská „tutovka.“ Aj tu máte na výber, od lacnejších až po tie naozaj drahé kúsky. Chlapci si môžu poskladať svojho obľúbeného Transformera v režime robota, auta či lietadla. Alebo čo tak vsadiť na dinobota?

 

  1. Avengers – super hrdinovia

Tu máte tiež na výber od výmyslu sveta. Postavičky pomstiteľov, ktorí sú súčasťou špeciálnej jednotky bojujúcej proti zlu, chlapci milujú. Tím tvoria superhrdinovia, akými sú Iron Man, Hulk či Captain America.

 

  1. Monopoly

Jedna z najpredávanejších doskových hier na svete deti v školskom veku nesklame. Hráči sa snažia získať bohatstvo cez jednoduché ekonomické aktivity zahŕňajúce nákup, prenájom a výmenu použitím herných peňazí. Na trhu sú rôzne motívy, vyberte podľa vlastného uváženia. Pripravte sa na to, že sa budete musieť tiež zapojiť.

 

  1. Detské zbrane Nerf

Rôzne peny na báze zbraní, strieľajúce muníciu vyrobenú z Nerf peny, ôfrčia“ už dlhší čas. Na trhu pribúdajú nové modely a chlapci sú do nich zbláznení. Nerf produkty majú najčastejšie jasné neónové farby a jemnú textúru. Vhodné pre chlapcov v školskom veku.

 

  1. Lego

Skladačky Lego snáď nikdy nestratia na popularite. Vlajkovým produktom spoločnosti je pôvodná séria stavebníc obsahujúca tzv. Lego bricks, malé legové kocky, ktoré sa dajú ľubovoľne skladať. Tie sú doplnené veľkým množstvom ďalších rôznofarebných dielov, minifigúrkami a ďalším kompatibilným materiálom. Z Lega je možné postaviť modely čohokoľvek, napríklad áut, vlakov, domov, hradov, zámkov, sôch, vesmírnych plavidiel či funkčných robotov. Chlapcov nikdy nesklamete napríklad sériou Star Wars.

 

Dievčatá

 

  1. Princezné Elsa a Anna (Ľadové kráľovstvo)

Máte doma malú dcéru, ktorá nevlastní aspoň jednu z týchto v súčasnosti snáď najpopulárnejších princezien medzi dievčatami? Tak neváhajte a nejakú nájdite. Úspech zaručený.

 

2. Furby

Táto elektronická hračka je už klasikou, no počas tohtoročných Vianoc bude hrať prím úplne nová nová Furby Boom Crystal Series. Malý chlpatý tvor s veľkými ušami reaguje na svetlo, zvuk, polohu, dotyky a prítomnosť ďalších postavičiek Furby. Sama hovorí a pohybuje sa. Má svoj rozum a podľa toho, ako sa o ňu dieťa stará, rozvíja sa jeho osobnosť. Potrebuje mať čisté zuby, byť umytý aj nakŕmený. Furby je vhodný pre deti od 6 do 14 rokov a treba pripomenúť, že nepatrí medzi najlacnejšie.

 

 3. Little Pet Shop

Roztomilými zvieratkami s veľkými očami nič nepokazíte. Dievčatá sa s nimi dokážu zabávať hodiny. Niektoré možno aj nakŕmiť, ďalšie kúpite s rôznymi doplnkami, iné v tme svetielkujú.

 

   4. Lego

Podobne ako chlapci, legu prepadli aj dievčatá. Závisí len od vašej peňaženky, či potešíte svoju ratolesť menšou alebo väčšou skladačkou. Motívov je od výmyslu sveta, v súčasnosti populárne sú napríklad skladačky Postav si zmrzlinu, Dom, Ťahacie hračky či Zábava na člne. S lego dielikmi sa môžu zabaviť aj malí drobci, pre ktorých je vyvinutá špeciálna sada pre batoľatá.

       

 5. Monopoly

Monopoly v žiadnom prípade nie sú doménou chlapcov. S peniazmi sa rady zahrajú aj dievčatá. Stačí im vybrať vhodný dievčenský motív a môžete začať s výučbou toho, ako logicky, ekonomicky a strategicky myslieť.

 

6. Robovíla

Aké by to boli Vianoce bez nejakej tej špecialitky? S robovílou máte po starostiach. Rybičku v akváriu má hocikto, no robotickú vílu určite nie. Stačí ju vložiť do vody a ona začne plávať. Po štyroch minútach sa prepne do úsporného režimu.

 

 

No a bez rozdielu pohlaví deti prepadli tento rok gumičkovej mánii. Začalo to náramkami a dnes už dievčatá aj chlapci vyrábajú z farebných gumičiek všetko možné. Kreatívna sada gumičiek je dobrou voľbou. Nevyčkávajte príliš dlho, každá senzácia trvá len chvíľu a na budúci rok si už na gumičky asi ani nespomenieme...

 

 

Fotogaléria

Hasbro, flickr.com, lego
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia