Sladká súťaž: Najlepšie mäkké medovníčky

Sladká súťaž: Najlepšie mäkké
Ilustračné foto
Zdroj: autor: Daniela Baláková
2014-12-15 15:49:40 |

Pri pečení medovníkov, na ktoré nedá mamina Daniela dopustiť, asistoval aj trojročný Matej a ako sme sa dozvedeli, veľmi ho to bavilo.

Ingrediencie (20 porcií):

750 g hladkej múky, 350 g práškového cukru, 4 vajcia, 125 g masla, 5 polievkových lyžíc medu, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 korenie na perníky, 1 vajce na potretie

 

Postup:

Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu a korenie na perníky preosejeme cez sitko. Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť. Ja si cesto vždy večer vytiahnem a nechám ho, aby malo izbovú teplotu, potom si ho ešte dobre spracujem. Vyvaľkám cesto na 0,5 mm. Vykrojím ľubovoľnými formičkami uložím na plech s papierom a pečiem pri 180°C.

Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem rozšľahaným vajíčkom. Alebo ak chcete medovníčky ozdobovať bielkovou polevou, použijem na potretie žĺtok rozšľahaný s troškou vody, a bielok vyšľahám so 150 g práškového cukru (aspoň 3x preosiať) a trochou citrónovej šťavy. Medovníčky mám uložené v dóze a sú stále mäkké ako čerstvo upečené.

 

Ak sa vám recept páči alebo vás inšpiroval, podporte ho v našej súťaži lajkom!

Fotogaléria


Foto: Daniela Baláková
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia