Urobte si vianočnú náladu vďaka obľúbeným bábkam aj maskotom! Bude to ozajstná zábava

Urobte si vianočnú náladu
Ilustračné foto
Zdroj: Hanička a Murko
2022-11-11 16:23:00 |

Hanička a Murko opäť zavítajú do viacerých miest. Pozrite sa, na čo všetko sa v rámci tohto muzikálu môžete tešiť.

Postavičky Hanička a Murko oslávili počas tohtoročnej jesene 5 rokov, počas ktorých pôsobia na  detskej scéne a každý rok sa snažia ich malým fanúšikom priniesť niečo nové. Tentokrát ide o zimný muzikál, v ktorom  je možné si vypočuť pesničky, ktoré pochádzajú z ich nového vianočného CD Postavím si snehuliaka.

„Po prvý raz od kedy vyrážajú Hanička a Murko na svoje samostatné turné je program koncipovaný ako muzikálové predstavenie”, informuje Lucia Zimanyiová, scenáristka a režisérka projektu. „Do spolupráce sme prizvali skúsenú tanečnicu a pedagogičku tanca Evu Vargovú, ktorá stojí za choreografiou Vianočného turné 2022 Haničky a Murka”, dodáva.

V muzikáli bude účinkovať zázračná (trošku nezbedná) kráľovná Vločka, ktorá Haničke a Murkovi umožní prežiť zimný príbeh plný spevu, tanca a úžasných hostí! Spoznáme veselého Snehuliaka, Vtáčika, ktorý potrebuje našu pomoc. Taktiež aj Mikuláša, bláznivého Kapríka, Elfku, Vianočný stromček, či neposedného Kocúrika.

Ďalšou novinkou v našej tvorbe je použitie maskotov v životnej veľkosti”, dopĺňa výpočet noviniek Lucia. „Aj v tejto oblasti sme rozšírili tím našich odborných spolupracovníkov. Dvoch z maskotov navrhla a vyrobila kostýmová výtvarníčka Radka Dudášová Sukaný”, poznamenala.

Kúzelnú vianočnú atmosféru pomáhajú dotvárať aj rozprávkové kulisy, ktoré pochádzajú z dielne scénografa a výtvarníka Von Dubravaya. Taktiež tomu dopomáhajú aj krásne zimné pesničky. Nájdete medzi nimi tradične najvyhľadávanejšie detské pesničky o zime, Vianociach či Mikulášovi, ale aj nové pesničky Haničky a Murka. Ich autorom a aranžérom je tradične Martin Zimanyi, ktorý pôsobí ako skladateľ a hudobník. Práve on  stojí za celou tvorbou Haničky a Murka.

„Pesničky v muzikáli pochádzajú z nášho vianočného CD Postavím si snehuliaka”, informuje Martin Zimanyi. „V porovnaní s našim predošlým koncertným programom je tam viacero pesničiek s jemne nostalgickou atmosférou, takže veríme, že sa pri sledovaní muzikálu divák dostane do vianočnej nálady”, poznamenal.

Hanička a Murko navštívia so svojim Vianočným turné 2022, konkrétne 11 miest po celom Slovensku. Program mal premiéru v Novom Meste nad Váhom a tento víkend ho môžeme vidieť vo Zvolene a v Pezinku. Ďalej budú nasledovať mestá, ktorými sú Nové Zámky, Trnava, Košice, Bratislava, Čadca, Spišská Nová Ves, Považská Bystrica a Šaľa. K profesionálnym bábkohercom, ktorí vedú Haničku a Murka sa pridali študenti bratislavského konzervatória, ktorí stvárnia Kráľovnú Vločku a tiež vianočných maskotov.

 

Úvodnú pesničku z premiéry muzikálu si môžete pozrieť na YouTube:

Prežite s Haničkou a Murkom krásny predvianočný čas! Vstupenky na predstavenia kúpite na Predpredaj.sk.

Skladby pochádzajú  z nového CD Haničky a Murka “Postavím si snehuliaka”ktoré vyšlo teraz v októbri 2022.

Fotogaléria

Hanička a Murko
Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: Hanička a Murko

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia