Päť tipov na nezabudnuteľný Deň detí

Päť tipov na nezabudnuteľný
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-05-31 14:05:38 |

Spomínate si ešte, ako vás rodičia zvykli prekvapiť na Deň detí? Či už ste spoločne vyrazili na výlet, do kina, alebo ste dostali iba nejakú sladkú drobnosť, vedeli ste, že je daný deň výnimočný.

Doprajte na MDD deťom pocit výnimočnosti aj vy a venujte im dostatok pozornosti a lásky. Niekedy predsa stačí tak málo. Ak hľadáte inšpiráciu, máme pre vás zopár skvelých tipov, ako si medzinárodný sviatok špuntov čo najviac vychutnať.

1. Užite si spolu doma

Nemusíte hneď nakupovať darčeky, stačí vymyslieť zaujímavý program, ktorý si užijete spolu s deťmi. Jediným pravidlom je rešpektovať záľuby vašich ratolestí. Máte malé deti, ktoré rady kreslia? Kreslite spoločne a trochu inak. Zakryte podlahu v detskej izbe papiermi či starými kartónmi a maľujte spolu, napríklad aj rukami. Milujú vaše deti koláče či muffiny? Upečte ich spolu! Vytiahnite stolové hry alebo – ak máte záhradu – vymyslite nenáročný turnaj s jednoduchými hrami. Čo tak podomácky vyrobená prekážková dráha z rebríka či lán omotaných medzi dvoma stromami? Alebo radšej záhradný bowling? Stačí naplniť plastové fľaše vodou a môžete začať! Fantázii sa medze nekladú.

2. Program vonku ponúka hromadu možností

Keďže Deň detí oslavujeme 1. júna, a tento rok navyše v piatok, možno dáte prednosť programu vonku. Aj v tomto prípade stojí za to na chvíľu sa zastaviť a zamyslieť nad preferenciami vašich detí. Ak žijete v meste, nie je nič jednoduchšie ako zájsť s ratolesťami do detského zábavného centra, na film do kina, do reštaurácie či na zmrzlinu. Ak tieto možnosti nemáte, zapojte fantáziu. Čo tak piknik v parku rozšírený o obľúbené pochúťky vašich detí alebo hoci krátka prechádzka, na ktorej „náhodou“ objavíte zopár sladkých drobností?

3. Urobte si výlet

Ak dáte prednosť času strávenému vonku, deti možno poteší aj jednodňový výlet, ktorý môžete tento rok navyše spojiť s víkendom. Slovensko ponúka hromadu možností, od nádherných hradov a zámkov cez nedotknuté národné parky a mnohé ďalšie chránené oblasti až po pamiatky UNESCO. Stačí nasadnúť do auta či na vlak a dobrodružstvo môže začať. Deťom prihoďte do batôžtekov aj obľúbenú kukuričnú pochúťku Cheetos, ktorá na cestách okamžite navodí tú správnu chrumkavú náladu. Môžeme vám prezradiť, že s gepardom Chesterom chrumkajú deti, ale aj dospelí, už do roku 1986.

4. Párty, ktorá deťom vyrazí dych

Ak patríte k rodičom, ktorí sa v prekvapeniach pre deti doslova vyžívajú, pripravte im na ich medzinárodný deň párty. Vyzdobte detskú izbu či obývačku a zabavte sa v rodinnom kruhu alebo pozvite aj kamarátov vašich ratolestí. Výzdoba môže byť ohromujúcim prekvapením, prípadne môžete začať s výzdobou už deň vopred a zapojiť aj deti, ktoré sa budú cítiť dôležito, a tak sa ich radosť predĺži z jednodňovej na dvojdňovú. U menších detí nič nepokazíte, ak zapojíte aj masky a urobíte si malý karneval. Potom stačí už len playlist s detskými pesničkami, vymyslieť pár hier a nezabudnuteľná párty môže začať!

5. Nič nepokazí ani malá drobnosť

Hovorí sa, že aj málo je viac než nič. A u detí to platí dvojnásobne. Aj časovo vyťažení rodičia by si teda mali nájsť čas, aby deti potešili aspoň malou pozornosťou. Detské oči rozžiari aj taká drobnosť ako zmrzlina či obľúbené chrumky k rozprávke alebo k filmu. Ak k tomu pridáte milé slovo a pohladenie, určite to nebude málo, pretože nech už vymyslíte deťom akýkoľvek program, dôležité je, že im venujete pozornosť. A práve na to budú najradšej spomínať.

Prečítajte si tiež:

Neberme deťom detstvo

Toto robte a vaše dieťa bude v živote úspešné

Fotogaléria


Foto: thinsktock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia