Vyberte sa s deťmi za strašidlami

Vyberte sa s deťmi
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-26 17:30:59 |

Vyrezané tekvice, masky a strašidelné príbehy sú typickou súčasťou Halloweenu, ktorý oslavujeme v predvečer sviatku všetkých svätých a udomácňuje sa už aj u nás.

Školáci zasadnú vo štvrtok poslednýkrát do školy a od piatka ich čaká päť voľných dní - dva dni jesenných prázdnin, dva víkendové dni a Sviatok všetkých svätých. Predpoveď počasia je priaznivá a tak si môžete užiť tento príjemný jesenný čas v prírode alebo sa vybrať na niektorú z preddušičkových akcií pripravených na slovenských hradoch a zámkoch, lebo práve tam majú tú správnu atmosféru. Organizátori upozorňujú, že podujatia sú vhodné skôr pre trochu väčšie deti, lebo špuntíkov by mohli strašidlá riadne vyľakať. Ak však máte doma ozajstného malého odvážlivca, radi vás privítajú aj s ním. Vyberáme zopár akcií:

Noc duchov, tekvíc a strašidiel na hrade Strečno , 27. október 18.00 - 22.00

Čaká vás strašidelná nočná prehliadka hradu. Skupina historického šermu Wagus navodí v hrade atmosféru plnú napätia, strachu a hrôzy, nezvyčajnej choreografie tanca a zániku bosoriek. Kapor na scéne zahrá predstavenie Doktor Jekyll a pán Hyde, podujatie ozvláštni ohňová šou v prevedení Black Evils a v prípade priaznivého počasia prisľúbila pozorovanie hviezd aj Krajská hvezdáreň Žilina. V stredovekej dedine Paseka bude Cech Terra de Selinan ponúkať ochutnávky stredovekej kuchyne, smäd zahasí čarovný čaj a z hlbín lesa a noci sa budú ozývať prečudesné hlasy. "Na podujatie odporúčame návštevníkom vziať si so sebou baterky, aby si mohli posvietiť pod nohy a keďže by mohlo byť aj chladno, nemali by zabudnúť sa dobre obliecť alebo si so sebou nabaliť deku," radia organizátori.


HALLOWEEN: Vyrobte si netopiere podľa našich šablón


Svetlonos na Bojnickom zámku, 28. – 29. október o 19:00

Na návštevníkov čaká netradičná prehliadka nočným zámkom s jesennou výzdobou. Duchovia a strašidlá sú samozrejmosťou. Atmosféru preddušičkových dní umocnia rozžiarené tekvice a ozajstní svetlonosi – mýtické bytosti vodiace ľudí za svetlom.


Hororové príbehy pestúnok


Strašidlá na Smolenickom zámku, 29. októbra 11.00 - 22.00, 30. októbra 09.00 - 19.00

Občianske združenie KARPATOŠ pozýva na 2. ročník podujatia. Môžete sa tešiť na prehliadku strašidelného zámku, ktorú spestrí maľovanie na tvár a lukostreľba. Organizátor odporúča účasť detí od 6 rokov. Vstupenky je možné kúpiť cez email karpatos.oz@gmail.com alebo osobne v reštaurácii Koliba pod zámkom v Smoleniciach.

Prečítajte si tiež:

Ste už pripravení na holloweensku noc? Máme pre vás zopár tipov

Zabavte sa s deťmi pri halloweenskych pozvánkach

 

 


Foto: thinkstock.com, bojnicecastle.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia