Na Bibliotéke aj Mimi a Líza a Harry Potter!

Na Bibliotéke aj Mimi
Ilustračné foto
2015-10-26 00:30:15 |

Odborníci sa zhodujú v tom, že ku knihám by sme mali viesť deti od útleho veku. Príbehy rozvíjajú ich predstavivosť a fantáziu, rozširujú slovnú zásob.

Knihy majú veľký vplyv na budovanie kreativity. V detských rozprávkach a príbehoch navyše dobro víťazí nad zlom, čo dáva deťom pozitívny príklad toho, ako by to vo svete malo fungovať.

Ako však viesť deti ku knihám? Ako vybrať správnu detskú knihu? Aké sú najnovšie tituly medzi knižkami pre najmenších? To všetko sa dozviete na knižnom veľtrhu Bibliotéka v bratislavskej Inchebe od 5. do 8. novembra. Tisícky knižných titulov, novinky, stretnutia s obľúbenými autormi, literárna kaviareň, tvorivé dielne pre deti a festival spoločenských hier vás vtiahnu do fantastického sveta príbehov.

Pre deti je nachystaný skvelý sprievodný program až na dvoch pódiách a v detskom kútiku Play Atelier. Rozprávková dielňa Mama, tata, čítajte s nami zavedie deti do rozprávky. Spisovateľka Lena Riečanská prezradí, ako to je byť NAJ-kamoškami. Spolu s autorkou sa začítate do príbehu o priateľstve, vzťahoch, športe, rodine, snívaní...

A to nie je všetko. K dievčenskému klubu patrí skrášľovanie, kuchtíkovanie či iné tvorenie – uvidíte, vytvoríte, zoberiete si domov! Poznáte Mimi a Lízu? Katarína Kerekesová, Katarína Moláková, Alexandra Salmela majú pre vás novinku – druhé pokračovanie ich príbehov! Poďte spolu s nami pozerať pomocou hmatu, čuchu, sluchu a... viac neprezradíme!

Na deti čaká aj čarovná „škola“ a interaktívne čítanie z novučičkého vydania klasiky Harry Potter – Kameň mudrcov od J. K. Rowlingovej. Čím je prekvapujúce? Farebnými ilustráciami Jima Kaya. Pre rodičov, starých rodičov bude okrem toho otvorená poradňa o čítaní, problémoch so sústredením sa, trpezlivosťou a o výbere detských knižiek.

Pódium s názvom Deti sú naše knihy prinesie stretnutie s jedným najúspešnejších súčasných nemeckých spisovateľov pre deti, Fabianom Lenkom, ktorý napísal okolo 150 kníh. Tešiť sa môžete na jedinečnú besedu o autorovej najpopulárnejšej sérii kníh o detských detektívoch, cestovateľoch v čase. Príďte sa zoznámiť aj s autorkou obľúbených kníh pre deti, Zuzanou Csontosovou, ktorá prináša novodobý príbeh o ježibabe, Jankovi a Marienke. Nie je však hociaký! V našej rozprávke sa deti do pece nehádžu, stará ježibaba nie je vôbec neľútostná a všetci sa spolu učia po anglicky!

Detský kútik Play Atelier sa deti zabavia vybláznia dosýta. Môžu si vyrobiť vlastnú záložku do knihy, hrať sa na povolania, lepiť, sthihať, modelovať, skladať puzzle, tvoriť slová na magnetickej tabuli a veľa ďalšieho! Vstupenky sú už v predaji na Predpredaj.sk.

To je však len malý výber toho, čo sa bude diať na pódiách pre deti. Vyberte si svoj program na www.incheba.sk a nezmeškajte Bibliotéku od 5. do 8.novembra!

 

Fotogaléria


Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia