Úprava prázdnin je zatiaľ len v teoretickej rovine

Úprava prázdnin je zatiaľ
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-12-03 16:00:00 |

Školákov čakajú najbližšie prázdniny počas vianočných sviatkov, tie sa začínajú od 23. decembra. Školáci by sa mali začať opäť učiť 8. januára 2021.

Úprava školských prázdnin je zatiaľ len v teoretickej rovine. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR. "V súvislosti s dobehnutím učiva z dôvodu dištančného vzdelávania sa vedú na ministerstve debaty aj o tom, ako sa vyrovnáme s prázdninami," poznamenalo ministerstvo školstva. Či už ide o letné prázdniny alebo iné, ktoré im predchádzajú. Ich úprava je však zatiaľ len v teoretickej rovine.

Po vianočných prázdninách majú školáci naplánované voľno v rámci jednodňových polročných prázdnin (1. 2.). Nasleduje voľno v rámci jarných prázdnin, ktoré trvá od 15. do 19. februára (Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj). V termíne od 22. do 26. februára majú naplánované voľno školáci v Košickom a Prešovskom kraji a od 1. do 5. marca v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Predposledným plánovaným voľnom pre školákov pred letnými prázdninami sú veľkonočné prázdniny v termíne od 1. do 6. apríla. Letné prázdniny sú tradičné určené v termíne od 1. júla do 31. augusta.

Plán z dielne ministerstva školstva na návrat žiakov do škôl v utorok (1. 12.) ústredným krízovým štábom neprešiel. Po stredajšom (2. 12.) rokovaní vlády premiér Igor Matovič (OĽANO) oznámil, že na Slovensku sa možno v pondelok (7. 12.) otvoria niektoré školy s tým, že preberá pilotné testovanie žiakov na ochorenie COVID-19 do vlastných rúk. Tvrdí, že už nechce počúvať výhovorky zo strany ministerstva školstva, keďže vidí ochotu niektorých riaditeľov škôl, starostov i primátorov zapojiť sa do testovania.

Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra. Rovnako sa z domu vzdelávajú aj študenti stredných škôl. Vysokoškoláci sa majú vyučovať dištančne do konca zimného semestra. Výnimku majú len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl, tí sa môžu vzdelávať v školách prezenčne. Rovnako sa v školách môžu vzdelávať aj žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia v malých skupinách, ktoré sa skladajú z maximálne piatich žiakov a pedagóga.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia