ŠKOLÁCI: V lete môžu študovať online na univerzite!

ŠKOLÁCI: V lete môžu
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-06-24 13:30:12 |

Divadlo Aréna a Univerzita Komenského v Bratislave ponúkajú deťom od 9 do 14 rokov už po piatykrát možnosť absolvovať Detskú Univerzitu Komenského online.

Bývate ďaleko od Bratislavy alebo máte už na prázdniny pripravený program, no chceli by ste, aby sa vaša školopovinná ratolesť stala súčasťou Detskej Univerzity Komenského? Nič nie je stratené. Do 5. júla ju môžete prihlásiť na online štúdium, ktoré je bezplatné a kapacitne neobmedzené. Spoločnosť Datalan ako IT partner projektu zabezpečuje prenos poznatkov k deťom digitálnou formou. Získať diplom absolventa Detskej Univerzity Komenského (DUK) tak môžu deti z ktoréhokoľvek kúta Slovenska. Stačí mať počítač prístup na internet.

 Doteraz absolvovalo DUK Online viac než 400 študentov, pričom ich počet každoročne rastie. Najviac štúdiachtivých je okrem Bratislavy v mestách Zvolen, Košice, Banská Bystrica a Poprad. Rastie aj počet detí, ktoré v skúšobných kvízoch dosiahli 100-% úspešnosť - v minulom ročníku získalo „červený diplom“ 18 študentov. 


Tipy, ako jednoducho zvládnuť koniec školského roka


Prvá prednáška aktuálneho ročníka bude prostredníctvom videozáznamu zverejnená 7. júla. Spolu počas DUK Online 2015 odznie deväť prednášok, ktoré budú zverejnené vždy v utorok. Ku každej prednáške bude pre deti pripravený on-line skúšobný test. Na absolvovanie DUK online a získanie diplomu treba úspešne prejsť aspoň 6 z 9 testov. Výsledok testu sa študent dozvie prostredníctvom e-mailu. 

Medzi hlavné výhody online štúdia patrí jednoduchý prístup, realizuje sa bezplatne a pre deti predstavuje jedinečnú príležitosť dozvedieť sa mnoho zaujímavých faktov z rôznych vedných disciplín a zoznámiť sa s najlepšími slovenskými profesormi jednoducho cez počítač.

Na deti opäť čakajú zaujímavé témy ako napríklad Prečo oko vidí, Prečo je cukor jed alebo Prečo nám niekto lezie na nervy. Bonusom sú interaktívne zábavné testy a nebudú chýbať ani súťaže o atraktívne ceny. Každoročne je vždy veľký záujem o workshopy a aj online študenti sa tak budú môcť stretnúť so svojimi spolužiakmi, napríklad počas populárnej hodiny otázok v parlamente alebo na IT workshope. 

Prihlášky na štúdium online a prednášky sú k dispozícii na webovej stránke datalan.sk/dukonline.

Detská univerzita Komenského otvorí svoje brány deťom, ktoré sa chcú vzdelávať aj počas prázdnin, už po 13-ty krát.  Na „klasické“ štúdium sa  v tomto roku prihlásilo 340 detí, ktoré prvú prednášku absolvujú už 1. júla o 11:00 v Aule UK a prednesie ju predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini. Témou bude „Prečo je predseda NR SR druhý muž v štáte?” Úvodná prednáška bude spojená so slávnostnou imatrikuláciou.

(Vlaňajšia slávnostná imatrikulácia na DUK) 

Pre študentov je pripravených celkom deväť prednášok a 34 workshopov. Podrobnejšie informácie o programe sú na stránke http://www.duk.sk.

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia