Máme tip ako na vzdorovitú ratolesť...

Máme tip ako na
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2015-06-09 13:01:17 |

Našli by ste v sebe guráž hodiť sa v obchode o zem alebo kričať ako zmyslov zbavení, len aby ste dosiahli svoje? Znie to možno bláznivo, ale za pokus to stojí!

Niekedy nás deti dokážu „vytočiť do vývrtky“. Skúsenosti s trucovitými potomkami, ktorí chcú dosiahnuť svoje za každú cenu, zostávajú v pamäti veľmi dlho. Možno si aj vy hneď predstavíte spoločné nákupy, ktoré nedopadli podľa vašich predstáv alebo sa vám vynorí spomienka na návštevu, počas ktorej ste sa nestihli s hostiteľmi o ničom porozprávať a radšej ste sa po chvíľke porúčali.


Vzdor detí možno tlmiť aj úsmevom


 

Detský vzdor je súčasťou vývoja a je len málo ratolestí, ktorých rodičia môžu povedať, že sa s ním nestretli. Tí ostatní hľadajú spôsoby ako ho zvládať – u niekoho zabrala ignorácia, u iného milé slová, u ďalšieho pevné objatie, no často zvíťazí rezignácia. Ako sa hovorí, „pre pokoj v rodine“ rodičia radšej kúpia a dovolia dieťaťu všetko, len aby sa upokojilo, aj keď veľmi dobre vedia, že sa vybrali najhoršou cestou. Jedno jediné správne riešenie, ako detský vzdor zvládať neexistuje, no aj tak by sme sa nemali vzdávať. Celkom vtipný návod prináša nasledujúce video. Čo na to hovoríte?  Ak myslíte, že práve vy máte zaručený spôsob ako na vzdor, poraďte ostatným rodičom v komentároch. 

 

 

Súvisiace témy:

Na vzdor u školákov platí trpezlivosť

Ako na separačnú úzkosť u dieťatka?

 


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia