Biolampa – zázračná pomôcka v šestonedelí

Biolampa v šestonedelí
Biolampa v šestonedelí
Zdroj: freedigitalphotos.com
2013-11-05 15:50:00 |

Liečba svetlom môže urýchliť hojenie popôrodných rán, strií na bruchu a na prsiach, ale aj poranených bradaviek v prvých týždňoch dojčenia.

Liečivé svetlo

Aby mohli ľudské bunky žiť, potrebujú svetlo. Polarizované svetlo dokáže prirodzene aktivovať samoliečenie organizmu. Bunky dostávajú prostredníctvom svetelnej terapie energiu, ktorej mali nedostatok, a tak sa obnovuje funkcia tkanív.

Svetlo účinkuje proti opuchu, bolesti aj zápalovým procesom. Najdôležitejší je biostimulačný účinok. Biostimulácia znamená zvyšovanie obranyschopnosti organizmu, teda obnovenie poškodených tkanív.

 

Hojenie popôrodných rán

Biolampy veľmi účinne pôsobia na čerstvé jazvy po nástrihu hrádze aj po cisárskom reze. Prvé dni po pôrode potláčajú bolesť a znižujú opuch a začervenanie. Dôležité je, že sa pri nich nevyužíva tepelný faktor, pretože teplo na zápal nepôsobí dobre.

Aplikujte svetlo na celú plochu jazvy 3 krát denne po 10 minút zo vzdialenosti 1 – 2 cm. Ak ste rodili cisárskym rezom, celú ranu sa vám naraz nepodarí zabrať, postupujte po častiach.

Aby jazvy vyzerali dobre, môžete lampou osvecovať aj zahojené rany. Aplikujte lampu 3 x denne po 15 minút.

 

Poranené bradavky

Prvé týždne v období šestonedelia, hlavne u prvorodičiek, sú spojené s učením sa správnej techniky dojčenia. Ak dieťatko neprikladáte správne, môže vám bradavky poškodiť a vytvoria sa na nich trhlinky, v horšom prípade to môže vyústiť do zápalu prsníka.

Na postihnuté miesta aplikujte 3 x denne svetelnú terapiu po 15 minút. Veľa žien má s terapiou pozitívne skúsenosti. Trhlinky sa do týždňa uzatvoria.

 

Liečba strií

Strie na bruchu, ale aj na prsiach sa vytvárajú väčšinou v poslednom mesiaci tehotenstva. Svetelnú liečbu môžete využiť bezpečne v období tehotenstva aj po pôrode. V tehotenstve má osvecovanie preventívny účinok. Lampu aplikujte 3 x denne po 15 minút. Po pôrode dobu aplikácie zvýšte na 20 minút.

 


Foto: freedigitalphotos.net
Zdroj: marcela

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia