Haló, mama, dal by som si glg olivového oleja

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-06-27 20:00:00 |

Aktuálne horúčavy priam volajú po zmene jedálneho lístka. Žalúdku sa v lete priečia ťažké, mastné jedlá. Ak ste navyše práve zistili, že ste tehotná, niet nič lepšieho, ako čo vám teraz odporučíme.

Konzumácia stredomorskej stravy, tzv. mediteránska diéta môže počas tehotenstva pomôcť rozvoju mozgu detí. Štúdia zistila, že tehotné ženy, ktoré si vyberali stredomorskú stravu, mali neskôr deti s rýchlejším mentálnym vývojom. Takáto strava obsahuje potraviny ako ovocie, zeleninu, orechy, ryby a olivový olej, teda všetko suroviny, ktoré odporúča každý lekár. Stredomorská diéta znižuje krvný tlak a cholesterol, zlepšuje trávenie, uľahčuje život pacientom s cukrovkou alebo srdcovocievnymi ochoreniami. zabraňuje rýchlemu priberaniu a v neposlednom rade pomáha vášmu budúcemu dieťaťu.

Mediteránska (stredozemná) diéta je spôsob zdravého stravovania a bola vybraná ako najlepšia zo všetkých diét už štvrtý rok po sebe. Tento rebríček zostanovuje News and World Report na základe výsledkov zverejnených v Spojených štátoch. Diéta je založená na tradičných potravinách, ktoré sa konzumovali v Taliansku a Grécku v šesťdesiatych rokoch. Práve tam sa vyskytuje veľa druhov zeleniny, ovocia, veľa morských rýb a morských plodov. Súčasťou diéty je olivový olej a orechy a všetky potraviny patria k nevyhnutným zložkám každodenného života v spomínaných oblastiach.

Už počujem, ako niektoré z vás lamentujú, že na kadejaké diéty nemáte peniaze. Nuž stredozemná diéta je jedna z najľahšie financovateľných. Paradajky, bazalku i mladú cibuľku si môžete dopestovať v hrnci na balkóne, jahody, orechy a čerešne má v záhrade stará mama. Jediné, do čoho treba investovať viac, je kvalitný olivový olej. Podporuje vašu mozgovú činnosť, ostrosť zmyslov i pamäť - a to isté pôsobí na bábätko vyvíjajúce sa vo vašom tele. A ktorá mama nechce dopriať svojmu dieťaťu to najlepšie? Navyše s touto diétou po pôrode rýchlo zhodíte nadbytočné kilá. Lepší argument nepoznám.

 


Autor: © Zoznam/lun
Zdroj: The Guardian

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia