DENNÍK TVORIVEJ MAMY Roztomilé tipy na VALENTÍNA, ktoré roztopia srdiečka

DENNÍK TVORIVEJ MAMY Roztomilé
Zdroj: gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2024-02-13 11:00:00 |

Ani som nevedela, že doma oslavujeme Valentína, kým mi dcéra neprezradila, že je to jej najobľúbenejší sviatok v celom roku. Vraj preto, lebo všade sú srdiečka a ľudia si dávajú bonboniéry. A keďže v správnej rodine platí, že šťastie dieťaťa nadovšetko, “oslavujeme” Valentína aj my.

Pred pár rokmi sme dokonca napiekli kamarátkam mojich detí mrkvové muffiny a vyzdobili ich srdiečkami. Ale sila sociálnych sietí zomlela aj nás a odkedy sme videli, že niektoré americké (ako inak) domácnosti si vyrábajú valentínsku výzdobu, zdobíme aj my. Týchto pár nápadov sa chystáme realizovať počas februára. Skúste, možno zaujmú aj vás. Moje deti bavia rozhodne.

 

Srdiečka z novinového papiera

Valentín je ten jediný prípad, keď sa mi oplatí kúpiť printové noviny. Vystrihujeme z nich srdiečka, ktoré potom navliekame na dlhé šnúrky. Môžete ich striedať s klasickými ružovými a červenými papierovými srdciami, alebo ostať v takomto elegantnom štýle. Aby srdiečka držali svoj tvar je dobré podlepiť ich výkresom. Šnúrky potom vešiame na dlhé bavlnky a zdobíme nimi rám postele, garnižu či poličky v knižnici.

Koľko lásky sa zmestí do zaváraninového pohára?

Nastrihajte si farebný papier na prúžky a na každý napíšte milý odkaz, vtip či prianie na deň. Každé ráno počas februára si môžu vaše deti pred odchodom jeden vytiahnuť a po ceste do školy či cez prestávku si prečítať odkaz priamo od vás. Ideálna hra najmä pre menšie deti, ktoré sa budú tešiť na milý odkaz od svojej mamy.

 

Najkrajšie valentínske svietniky

Tú najskadšiu dekoráciu si vyrobíte úplne jednoducho. Nasypte do skleneného pohára či menšej zaváraninovej nádoby pastelové cukríky, Marshmallow či lentilky a na vrch položte čajovú alebo malú bielu sviečku. Prekrásna dekorácia poteší nielen pri spoločnej rodinnej večeri.

 

Valentínsky veniec na dvere

Stačí, ak s výkresu vystrihnete väčší kruh, ktorý ozdobíte papierovými srdiečkami a kvetmi. Hodí sa na vchodové dvere, ale aj na stenu namiesto obrazu.

 

Špeciálne valentínske raňajky

Ak chcete prekvapiť rodinu nielen na Valentína, ale kedykoľvek počas roka niečím originálnym, pripravte im špeciálne ružové palacinky. Stačí, ak cesto zafarbíte cviklovou šťavou a vykrajovačkou vytvoríte na tanieri palacinkové srdiečka.

 

Originálna valentínska spomienka

Kúpte si ružovú farbu na maľovanie prstami, alebo použite obyčajnú fixku. Vymaľujte deťom bruško jedného prsta a odtlačte ho do fotoalbumu alebo na papier. Potom urobte rovnaký odtlačok tak, aby sa na spodnej strane prekrývali, a vzniklo vám srdiečko. Takto si môžete zaznačiť na pamiatku “odtlačky lásky” celej rodiny.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Marcela Beňová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia