TOP zahraničné a slovenské detské mená inšpirované LÁSKOU

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-09 10:45:00 |

Hľadáte atraktívne láskyplné meno pre svoje budúce bábätko? Inšpirovať sa môžete nielen týmito slovenskými menami, ale aj zahraničnými.

Pomaly ale isto sa blíži Valentín a mnoho zamilovaných párov sa teší na to, ako si vyzná svoju lásku milými láskyplnými gestami. Sv. Valentína oslavujeme dňa 14.2, čo je čoskoro, nie je preto na škodu si prečítať pekné mená, z ktorých si možno vyberiete aj vy a pomenujete tak svoje bábätko. V nasledujúcom texte vám prinášame viacero mien, ktoré boli inšpirované láskou, uvádza Parents.com.

V súčasnosti sa na Slovensku už pre detičky používajú aj zahraničné moderné mená. Ak hľadáte unikátne meno pre bábätko alebo si len radi prečítate inšpiratívne mená, pozrite sa na tie nasledovné. 

  • Meno Dulce je určené pre dievčatká, pochádza z latinčiny a znamená niečo v znení - sladká. Druhé meno na tomto zozname je práve meno Candy. Zaujímavým je meno s názvom Dove, ktoré predstavuje jemné a láskyplné zaobchádzanie. V prípade, že obľubujete pekné šperky, môžete zrejme pomenovať dieťatko aj menom - Ruby, ktorý pripomína Rubín. Nepochybne k iným zaujímavým menám patrí aj meno, akým je Hart, ktoré je najmä určené pre mužské pohlavie, no nemožno vylúčiť používanie aj pre dievčatká. Rose je taktiež atraktívnym menom, ktoré je inšpirované ružami, čo je veľmi často používaný kvet najmä pri obdarovovávaní žien. V súčasnosti je považované za jedno z najromantickejších. V prípade, že sa vám páči roztomilé meno, ktoré by vyjadrovalo niečo milé, podobné hračke, skúste napríklad meno Teddy. Ak hľadáte atraktívne dievčenské meno, skúste napríklad meno Scarlett. Nemusíte sa báť ani zaujímavých zahraničných mien, ako sú Redd či Med.
V prípade, že sa vám veľmi nepozdávajú moderné mená existujú mená s nádychom histórie a inšpirované láskou. Medzi takéto mená patrí napríklad „Valentino, Valentina, Eros, Venuša, Paríž, Romeo, Júlia, Freya, Afrodita, Amadeus, Lukostrelec, Sonet," píše sa na spomínanom zahraničnom online webe. Medzi zaujímavé a nezvyčajné mená patria aj mená, ktoré možno rozoznať podľa ich pôvodu. Napríklad meno Priya je sanskrtského pôvodu a vo všeobecnosti je jedným z najkrajších čo sa týka vyjadrenia citu, keďže v preklade znamená - milovaná/ý.
 
Podobný význam má aj meno, ktoré je škótskeho pôvodu a predstavuje slovo - milujúci. Ide o meno, akým je Annabel. Z opačnej strany, možno sa na slová lásky pozerať aj z pohľadu milovanej osoby, kedy meno David, práve vyjadruje význam slova - milovaný. Zaujímavosťou je, že napriek tomu, že vyznie slovensky, ide o meno, ktoré je českého pôvodu. Ak by ste svojmu dieťatku radi dokázali, ako veľmi pre vás znamená, môžete to urobiť napríklad výberom mena s názvom Mila, čo v preklade znamená - drahá. Veľmi pekným menom je tiež meno, ktoré je španielskeho pôvodu a znamená - láska. Je ním práve - Amora. V súčasnosti existuje mnoho iných podobných mien vyjadrujúcich lásku, krásu či iný príjemý pocit. 
 

Slovenské mená pre bábätká

Pozrite sa na ďalšie zaujímavé mená, ktoré sú slovenské, uvádza momjuction.com. Medzi atraktívne mená patrí napríklad meno Bohumila, ktoré znamená niečo ako Božiu priazeň. Pre slovenské mená je však často charakteristické, že mnohé sú tvorené práve- 'slav', čo predstavuje význam - sláva, prípadne slovom 'mir', čo predstavuje význam slova - slávny prípadne veľký. Inými typickými slovenskými menami je napríklad „Bronislava, Branislava, Drahoslava, Dobromil, Ladislava, Miloslava, Vlastislava," aj mnohé iné. Samozrejme, nie každému sa páčia mená, ktoré sú založené na kultúre, histórii či iných zvyklostiach, no môže to predstavovať zaujímavú inšpiráciu pre ľudí, ktorí majú radi symboliku. Už si stačí len vybrať.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia