Halloweenska párty u vás doma? Týmto detičky určite potešíte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-30 17:00:00 |

Obávate sa detičky pustiť večer samé von? Urobte si halloweensku párty priamo u seba doma. Zabavia sa a vy si môžete dopriať chvíľu pokoja doma pri dobrom filme.

V blízkosti amerického sviatku - Halloween sa nachádza aj sviatok Všetkých svätých, s dátumom dňa 1.11. Taktiež si pripomíname aj Dušičky. Tzv. je to Pamiatka zosnulých, ktorá je dňa 2.11. V súčasnosti mnoho ľudí neuznáva tradície Halloweenu (31.10) a dávajú prednosť spomínaným našim sviatkom. Samozrejme, je úplne v poriadku a úctihodné ísť zapáliť sviečku na hrob zosnulým príbuzným. 

A spomenúť si na nich. Avšak, to nevylučuje situáciu, žeby ste detičkám nemoli dopriať radosť v podobe hallowenskej párty. Ak sú ešte veľmi malé, môžete si ju urobiť aj svojpomocne doma. Vaše ratolesti sa určite môžu potešiť tomu, že si spolu s ich kamarátmi budú rozprávať strašidelné príbehy a zabavia sa. Pozrite sa na niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri jej príprave.

Príprava kostýmov je nezabudnuteľnou súčasťou každej hallowenskej párty. Či už dcérku oblečiete do kostýmu strašidelnej nevesty, hrôzostrašnej princeznej alebo starej čarodejnice, je na vás alebo na nej. Taktiež je potrebné na mieste, kde sa párty bude odohrávať, zabezpečiť vhodnú výzdobu. Zabudnite na kvetinky a roztomilé balóniky. Vsaďte na imitáciu pavúkov, pavuščín, duchov, strašidiel, tekvíc a ďalších záležitostí spojených s tématikou Halloweenu. Rovnako je to aj v prípade chlapcov. Hoci, majú veľmi radi rôznych hrdinov, premeňte bežný kostým supermana na hrôzostračného zombie chlapca.

Určite sa deťom bude páčiť, ak im vyrobíte strašidelný domček, či už vonku na záhrade alebo vnútri v izbičke za pomoci perín, vankúšok dečiek a podobne. Túto atmosféru tiež môžete podporiť tým, že v rohoch umiestnite strašidelné zvieratká alebo do skrine schováte niečo, čo ich naplaší. Samozrejme, v rámci normy. Súčasťou programu, môže byť aj hľadanie stratených kamarátov, keď sa poschovávajú po dome. Ďalej im môžete ukryť niečo čo majú radi, na rôzne miesta. Po byte či dome umiestnite rôzne nápovedy, ktoré im pomôžu sa k tomu dostať.

Avšak, musí íst o dostatočne hrôzostračné príbehy a pokynz, aby ich bavilo objavovať. Keď to nájdu ako odmenu môžu získať to, že dostanú inštrukcie k tomu, aby si urobili ten „najlepší" koláčik. Samozrejme, môže ísť aj o obyčajnú mikrovlkovú bábovku, ktorú dotvoríte kúskom čoklády, farebnými cukríkmi a podobne. Ide o to, aby ste ich odmenili za ich trpezlivosť a motiváciu pri hľadaní. Na večer, môžete vymyslieť to, aby si čítali príbehy. A o pekný večer plný detskej radosti máte postarané.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia