Jesenná výzdoba: Vyrobte si z tekvice strašidelné zvieratko alebo toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyiimages.com
2022-10-27 12:35:00 |

Počas jesenného obdobia sa v rámci výzdoby používajú aj tekvice. Pozrite sa na niekoľko tipov, ako si z nej vytvoriť zaujímavú dekoráciu.

Pomaly sa blíži Halloween a túto atmosféru je možné cítiť a vidieť už na viacerých miestach. Napríklad ide o filmy, o výzdobu v rôznych budovách a podobne. Možno aj vaše detičky dostali za úlohu si priniesť do školy tú najkrajšiu tekvicu. Často sa na prípade tej najlepšie vyzdobenej tekvice podieľajú aj rodičia. S výzdobou tekvice, deťom pomáhajú.

Radi by ste sa podujali na nejakej súťaži spolu s detičkami o najlepšie upravenú tekvicu? Prípadne len si chcete v štýle Halloweenu vyzdobiť príbytok? Pozrite sa na niekoľko zaujímavých nápadov, ako byť kreatívnejší pri úprave samotnej tekvice. Pravdepodobne poznáte viacero trikov, ako z obyčajnej tekvice urobiť peknú dekoráciu do domu, bytu či záhrady. Možno ste boli zvyknutý, že jej jednoducho len vyrežete tvár a do vnútra vložíte sviečku. Tu, je však niekoľko možností, ako si z bežnej tekvice urobiť niečo kreatívne.

Tekvička do domácnosti alebo do záhrady

V prípade, že ste sa podujali na výzdobu tekvice je vhodné si dopredu rozmyslieť, či ju chcete umiestniť niekde do interiéru alebo exteriéru. Z dôvodu teploty, počasia aj toho, aby sa vo výzdobe nestratila. Napríklad, keď ju chcete mať niekde vonku v záhrade alebo v altánku, ako okrasu, určite nechcete, aby si ju ľudia všimli len cez deň. Čaro atmosféry Halloweenu môžete podporiť tým, že okolo tekvice obmotáte svetielka, ktoré vám ju v noci rozžiaria. Bude tak pekne osvetlená a uvidíte ju aj na väčšiu vzdialenosť. Avšak, je potrebné dbať na to, aby ste nespôsobili požiar. Okrem obyčajných sviečok, ktoré horia prirodzeným plameňom, do nej môžete dať napríklad umelú sviečku v rôznej farbe. 

Tekvička v štýle strašidelných zvieratiek

Čo tak si nadekorovať tekvičku tak, že bude vyzerať ako desivé zvieratko? Môžete si vyrobiť napríklad vlka alebo psíka s ostrými zúbkami, či zajačika so štrbavým úsmevom. Alebo hrôzostrašne vyzerajúcu mačičku. Nemusíte si k tomu chystať kopu vecí, stačí, že použijete niektoré základné veci, ako nožík na vyrezávanie, tvrdý papier, nožnice, lepidlo, farebné fixky, prípadne farebný papier. Nebojte sa byť kreatívny. Zvieratko môžete dotvoriť napríklad aj rôznymi špagátmi či vatou. V prípade, že chcete skutočne vzbudiť hrôzostrašný dojem, vyskúšajte vydlabať vnútro tekvice a uložte tam malé zvukové zariadenie, ktoré sa nachádza napríklad v pískajúcich plyšových zvieratkách. Vášmu hrôzostrašnému zvieratku to môže pridať na vážnosti.

Tekvica v štýle rozprávkovej postavičky 

Má vaše dieťatko obľúbenú rozprávkovú postavičku? Nečakajte a skúste si vytvoriť alebo namaľovať jej hlavu napríklad z tekvice. Či už ide o upíra, draka, supermana, kreativita v tomto prípade nemá hranice. Je na vás, či si chcete spolu s vašim dieťatkom vytvoriť armádu strašidelných princezien alebo desivých príšer. V tomto prípade je vhodné nebáť sa použiť rôzne doplnky, prípadne si ich vytvoriť. Z chumáčov vaty je možné urobiť vlasy, z jemnej látky napríklad čelenku, závoj, gombíky a ďalšie veci. Okrem umelých doplnkov môžete použiť aj prírodné materiály, akým je napríklad drevo, lístie, ihličie a podobne.

Tekvica ako bytový doplnok

Na obdobie Halloweenu nie je na škodu si vyrobiť z tekvice, napríklad aj nejaký ten kvetináč. Stačí, keď tekvicu pomaľujete farbami, aké sa vám páčia, prípadne urobíte nejaké ornamenty. Môžete na ňu nakresliť prúžky, bodky, fliačiky, je to na vás. Následne vyrežete na vrchu tekvice obrovský otvor. Jej vnútro vydlabete a uložíte do nej napríklad steblá trávy. Prípadne celú menšiu kvetinku s pôvodným kvetináčom tak, aby z tekvice trčali len kvety, prípadne rastlinka.

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia