Toto sú štyri najčastejšie dôvody nefunkčného manželstva

Toto sú štyri najčastejšie
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-22 15:00:00 |

I keď jednou z najčastejších príčin rozchodu manželov je nevera, obvykle jej predchádza dusno vo vzťahu. Hovorí sa, že keď sú manželia doma spokojní, nepotrebujú hľadať inde.

Určite to neplatí pre každého. Sú jednoducho ľudia, ktorí nedokážu žiť v jednom vzťahu, ale potrebujú zmenu. V takom prípade sa môžete aj rozkrájať a nezmeníte to. Omnoho bežnejšie je však to, že ten druhý reaguje na nejaký spúšťač, ktorý ho zo vzťahu „vyženie“. Mnohé páry sa nevedomky dopúšťajú chýb, ktoré ich manželstvo ohrozujú. Venovať viac pozornosti mobilu ako tomu druhému alebo tráviť viac času v práci, či zabúdať na narodeniny partnera sú len niektoré z najhorších zvykov. Toto sú štyri najčastejšie dôvody, prečo sa manželia odcudzia:

1. Kričia a nekomunikujú

Niektoré páry namiesto toho, aby sa pokojne porozprávali o svojich problémoch, kričia. Toto je chyba číslo jedna, ktorá vedie k rozchodu. Kričanie situáciu VŽDY zhoršuje.

2. Nie sú spojencami, skôr nepriateľmi

Ak jeden z manželov hľadá dôvody, aby sa mohol pohádať alebo uraziť toho druhého, je vysoká šanca, že spolu nezostanú. Cieľom v manželstve je pracovať s partnerom, nie proti nemu. Ak medzi vami existujú trvalé problémy, snažte sa ich vyriešiť ako tím.

3. Zatajujú finančné problémy alebo investície

Neodporúča sa tajiť pred polovičkou finančné investície alebo plány. Zvyšuje to napätie a nedorozumenia. Vášmu partnerovi sa nemusí páčiť spôsob, akým míňate alebo šetríte peniaze a naopak. Rovnako, keď sa dostanete do finančných problémov, mal by ten druhý o to vedieť. Slušné finančné plánovanie otvára cestu k šťastnému manželstvu.

4. Do vzťahu zasahuje tretia osoba

Nikdy nedovoľte tretej osobe diktovať vaše manželstvo. Je veľmi bežné, že do manželstva zasahujú svokry alebo svokrovia. Vy alebo váš partner môžete byť ovplyvnení ich názormi, čo vytvorí medzi vami priepasť. Zostaňte jednotní ako pár a riešte problémy medzi sebou, nie s inými ľuďmi. Samozrejme, ak prichádza k násiliu, to je niečo iné a vtedy sa treba obrátiť na niekoho, kto by vám mohol pomôcť. Nikdy sa nenechajte ničiť fyzicky ani psychicky, také niečo nie je v manželstve normálne.

gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia