Šťastné manželstvo a deti? Robte týchto osem vecí

Šťastné manželstvo a deti?
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-08-16 00:30:00 |

Na prvého potomka sa tešia obaja rodičia. Príchod nového člena rodiny však veľa zmení, už nič nebude ako predtým.

Únava, nedostatok spánku, starostlivosť o bábätko, toto sú veci, s ktorými sa stretnú všetky páry. Chaos na pár týždňov a mesiacov zavládne nielen v domácnostiach, ale aj vo vzťahoch. Pre oboch partnerov je to nová situácia. Je ťažké zvládať pod tlakom domácnosť, starostlivosť o novorodenca a venovať sa aj partnerovi. Hlavne ženy majú pocit, že zlyhávajú na všetkých frontoch. Nebojte sa, bude to v poriadku. Aj o tomto je život, chce to len čas. Na všetko si zvyknete. Ponúkame vám pár tipov, ktoré by ste mali urobiť, aby vaše manželstvo zostalo pevné ako skala.

Choďte sa sama prejsť

Naozaj nie ste zlá, sebecká matka ani partnerka, ak sa chvíľu venujete len sebe. Naopak, pomôže to všetkým. Začnite s niečím jednoduchým, ako je prechádzka v blízkom parku či v lese, doprajte si horúcu vaňu, relaxujte. Ak sa sama pre seba stanete prioritou, bude spokojná celá rodina.

Nikto nie je neomylný, všetci robíme chyby

Možno si myslíte, že všetko ohľadne vášho dieťaťa viete najlepšie. Partner chce pomôcť, ale máte pocit, že všetko robí zle. Dôverujte mu, nerobí nič s úmyslom ublížiť dieťaťu. Nechajte ho, aby si našiel vlastnú metódu, ako sa postarať o potomka. Nikto nie je dokonalý, ani vy. Každý sa učí na vlastných chybách. Verte, že vaše dieťa dá hlasno najavo, keď sa mu niečo nebude páčiť.

Pohladenia a nežnosti

Deti nie sú jediné, kto potrebuje prejaviť lásku a náklonnosť. Po pôrode, keď sa telo zotavuje, ste vyčerpaná, intímnosti sú to posledné, na čo máte chuť a náladu. Nikam sa neponáhľajte, aj toto má svoj čas, keď sa na to budete cítiť. Nezabúdajte však na partnera, dajte mu najavo, že ho stále milujete. Nežnosťami a pohladeniami nič nepokazíte, práve naopak.

Hovorte o peniazoch

Chcete dieťaťu kúpiť na prvé narodeniny dreveného hojdacieho koníka, no váš partner má iné plány a kúpiť rovno živého? Nezhody okolo financií môžu spôsobiť veľké problémy v manželstve, ak spolu nekomunikujete. Rozprávajte sa spolu o tom, čo treba kúpiť, na čo utrácate či čo je naozaj dôležité vlastniť.

Doprajte si novú spodnú bielizeň

Nosíte starú, spratú spodnú bielizeň s vyťahanou gumičkou? Najvyšší čas ísť na nákup a dopriať si novú. Majte sa rady. Páči sa vám čipkovaná sexi podprsenka? Smelo do toho. Čím lepšie sa budete cítiť vy, aj partner bude spokojnejší.

Spoločná večera

Samozrejme, chvíľu potrvá, kým si vyjdete s partnerom na večeru bez dieťaťa, no na spoločné rodinné večere nikdy nie je neskoro. Sadnite si spolu za stôl, hodujte a hlavne, rozprávajte sa. O tom, aký ste mali deň, plánujte program na víkend, užívajte si jeden druhého.

Hovorte o niečom inom, ako je vaše dieťa

Všetko sa točí okolo dieťaťa. Po príchode partnera z práce nehovoríte o ničom inom, len ako sa malo, koľkokrát kakalo, ako spinkalo. Nezabúdajte však, že nie ste len rodičia, ale aj partneri. Bavte sa o manželovej práci, o jeho kolegoch, priateľoch, politike, o programe v televízii alebo len o počasí. Buďte opäť tými partnermi, akými ste boli pred príchodom dieťaťa.

Píšte si odkazy

Kým je partner cez deň v práci, komunikujete spolu cez správy. Posielate mu stručné informácie, čo robíte, kde ste boli s dieťaťom alebo zoznam toho, čo má kúpiť. Čo takto napísať mu niečo pekné? Jednoducho mu pod nákupný zoznam napíšte Milujem ťa. Verte, že po prečítaní tejto správy bude mať úsmev na perách a bude sa ponáhľať domov.

Prečítajte si tiež:

Toto je 10 znakov zlého rodičovstva: Nájdete sa tu aj vy?

19 tajomstiev párov, ktoré zostanú navždy spolu

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia