Deväť vecí, ktoré pochopia len rodičia chlapcov

Deväť vecí, ktoré pochopia
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-14 10:00:00 |

Deti sa hrajú vo svojej izbe a vy si čítate knihu obľúbeného autora s vyloženými nohami na gauči. Ak máte doma aspoň dve deti mužského pohlavia, na túto predstavu rýchlo zabudnite...

Každá budúca mama si predstavuje, aké to bude, až príde na svet vytúžené bábätko. Všetky sme síce počuli o zložitosti rodičovstva, no snažíme sa veriť, že práve naše deti budú iné. Pokojné, poslušné, roztomilé, usmievavé... Jednoducho dokonalé. A že práve naša rodina bude plná mieru, lásky a radosti a pohody a ... Potom porodíte chlapca, o nejaký čas ďalšieho a vízia idylických dní sa veľmi rýchlo stratí. Ak ste si kedysi predstavovali, že budete raz malým princeznám robiť vrkoče, vyberať rozkošné šaty či organizovať čajové večierky, nestane sa tak. Namiesto jemných stvorení behajú okolo vás ukričané a neporiadne stvorenia, pri ktorých sa určite nenudíte. Rovnako ako si pri nich len tak ľahko tú spomínanú knihu na gauči neprečítate... Na druhej strane, toľko úprimnej lásky, koľko od chlapcov dostanete, stojí za všetko, čo vás čaká. A v každom prípade si rozšírite obzory... Čo všetko sa dozviete?

1. Star Wars je niečo ako náboženstvo. Nie je dôležité, že vám meno George Lucas kedysi nič nehovorilo. Nemajte obavy, postupne sa určite dozviete, aký je rozdiel medzi Darthom Vaderom a Darthom Maulom. Je vážne len málo chlapcov, ktorí si Star Wars nezamilujú, pripravte sa na to.

3. Chlapci objímajú a bozkávajú mamy najúprimnejšie na celom svete. Keď vás objíme syn, nie je v tom žiadna vypočítavosť, ako sa to môže občas stať u  dievčat. Tie dokážu byť na rozdiel od nich vypočítavé. Chlapci nepoznajú žiadne postranné úmysly. City malých chlapcov sú jednoduché, nič čistejšie vo vesmíre nenájdete.

3. Plyny, ľudovo povedané prdy, sú zábavné. Aspoň vaši chalani sú o tom presvedčení. Svoj „prdiaci“ talent rozvinú veľmi skoro. Čím hlasnejšie, tým lepšie. Váš dom bude naplnený slávnou symfóniou uvoľnených plynov. Jedného dňa, v stave totálneho vyčerpania, sa na tom dokonca zasmejete s nimi. Bude to deň, keď zamávate bielou vlajkou kapitulácie. Bitka skončila, vy ste prehrali.

4. Všetko bude ocikané. Vážne. Toaleta, podlaha, koberček v kúpeľni, vaňa, steny, ... Zdá sa, že trafiť správne do toalety je pre malých chlapcov oveľa ťažšie, než naznačujú základné zákony fyziky a gravitácie.

5. Všetko môže byť a stane sa zbraňou. Nech sa snažíte akokoľvek vštepovať do nich pacifistické spôsoby, faktom zostáva, že zbrane chlapcov fascinujú. Je celkom zbytočné kupovať nerfky či parádne blikajúce alebo zvuk vydávajúce pištole. Zbraň môžete vyrobiť z čohokoľvek. Z rolky od toaletného papiera, z banánu, varechy alebo ňou sú chlapčenské prsty. Nemáte doma aspoň zo tri palice prinesené z prechádzky, ktoré sú perfektnými zbraňami a vzťahuje sa na ne zákaz dotýkania dospelými? V tom prípade poriadne skontrolujte, či máte doma naozaj chlapcov... Mamy dievčat by neverili, no aj penis môže byť zbraňou! Kreativita detí mužského pohlavia nepozná v tomto bode hranice. Môžete proti tomu roky bojovať, nepodarí sa vám zvíťaziť. Zbrane k chlapcom a ich hrám patria. Múdrejšie urobíte, ak im namiesto zakazovania takýchto hier vysvetlíte, aby nemierili na druhých ľudí a porozprávate sa s nimi o tom, aké nebezpečné sú reálne zbrane a čo majú na svedomí.  

6. Chlapci sú „telesní“. Od chvíle, keď ste ich porodili, zaberú svoj vlastný priestor a vytvoria si svoj vlastný svet. Škriabu sa na nábytok, hopsajú po gauči, skáču po sebe, bijú sa... a to bez zjavného dôvodu. Nevinné objatie medzi bratmi sa v priebehu sekundy zmení na tvrdý boj. Nechápete, ale je to tak. Jednoducho, je to spôsob ako chlapci vo svete fungujú. Odborníci dokonca tvrdia, že toto ich prirodzené správanie pomáha podporovať v nich pozitívne vzťahy a inteligenciu. Väčšine rodičov chlapcov z toho plynie záver, že doma vychovávajú budúcich Albertov Einsteinov a Stephenov Hawkingov.

7. Chlapci nepočúvajú. Naozaj nie. Zbytočne si ničíte hlasivky, krik na nich nefunguje. Zdá sa však, že ani to nie je ich chyba. Štúdie ukazujú, že chlapci majú menej citlivý sluch ako dievčatá už pri narodení a vekom sa tento rozdiel ešte zväčšuje. Dievčenský sluch je citlivejší, preto to vyzerá, že aj viac poslúchajú. V skutočnosti vlastne rovnako poslúchajú aj chlapci, problém je iba v ich slabšom sluchu... Okrem toho, chlapčenský mozog rozvíja svoj ​​talent pomalšie než dievčenský. Výsledkom je, že syn vás vlastne neignoruje, keď mu so zúfalstvom v hlase kážete spratať miliónkúskové lego rozťahané po celej obývačke a on sa s ním naďalej s blaženým úsmevom na perách bez povšimnutia hrá ďalej. Len mu to príde neskôr...

8. Oblečenie nič neznamená. Áno, nakupovanie pre chlapcov je oveľa jednoduchšie ako nakupovanie pre dievčatá. Nezaujíma ich, čo si oblečú. Odvrátenou stránkou je to, že váš syn systematicky bez ľútosti zničí každý kúsok oblečenia, ktorý ste mu kúpili. Vôbec ho netrápi, že kolená na nových džínsach sú po prvom dni zelené od trávy alebo na nich svieti diera. Keď mu dohovárate, len nechápavo na vás pozerá nevinnými očami. Klasikou sú škvrny od jedla, od nápojov, od blata, neidentifikovateľné škvrny... Budete smútiť nad stratou ťažko zarobených peňazí. Neexistuje nič, čo môžete urobiť, len prijať fakt, je takmer každý kus odevu vášho syna je už dopredu odsúdený na zánik.

9. Chlapci milujú bezpodmienečne. Milujú bez hanby. Milujú celou silou svojho tela. Dievčatá si dokážu dupnúť nohou a povedať, nech ich necháte na pokoji. Chlapci nie, tí proste milujú vždy a za každých okolností. Keď je dcéra v pubertálnom veku mrzutá a nenávidí vás, syn vás jednoducho miluje. Kým dcéra sa nahnevá a máte tichú domácnosť, syn vás proste miluje. Chlapčenská láska je pevná, silná a konzistentná od začiatku. A vydrží navždy...

Možno sú chlapci divokejší, hlučnejší či neporiadnejší ako dievčatá a vaša bývalá vízia rodičovstva je v realite úplne iná, no aj tak ich milujete a ste za nich vďační. Žiadna mama či otec by ich určite nevymenili ani za sto najrozkošnejších dievčat. Chlapci sú jednoducho kúzelní... 

Prečítajte si tiež:

10 maličkostí, ktoré ovplyvnia budúcnosť dieťaťa

Odstráňte päť najčastejších rodičovských chýb

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia