Chlapca (+6) nútili jesť soľ a spával na podlahe

Chlapca (+6) nútili jesť
Ilustračné foto
2021-10-08 17:30:00 |

To, čo počas krátkeho života pretrpel iba šesťročný Arthur, si väčšina z nás nevie ani len predstaviť. V hrozných podmienkach prišiel o život vlani v júni. Tyrani práve stoja pred súdom.

Arthur bol nájdený minulý rok 16. júna doma v anglickom mestečku Solihull v bezvedomí. Nasledujúci deň zomrel v detskej nemocnici v Birminghame. Pitva potvrdila, že jeho smrť bola spôsobená poranením hlavy. To však už bolo len vyvrcholením neskutočných útrap, ktorým ho jeho otec, 29-ročný Thomas Hughes a jeho 32-ročná partnerka Emma Tustin, vystavovali. Obaja sú za mrežami a obvinení z vraždy, informuje Birmingham Live. Na súde vychádzajú na svetlo sveta ohavnosti, pri ktorých všetkým tuhne krv v žilách.

Prokurátor Jonas Hankin pre Coventry Crown Court povedal: „Arthurovi bola odopieraná možnosť jesť s inými členmi rodiny. Ak to nedodržal, odopreli mu prístup k vode. Beštiálni rodičia mu nedovoľovali udržiavať kontakty so strýkami a starými rodičmi."

„Dôkazy naznačujú, že Arthur bol fyzicky a slovne zneužívaný, izolovaný od okolitého sveta, prístup k jedlu a pitiu mal kontrolovaný alebo obmedzovaný. Dá sa povedať, že bol zbavený základných ľudských práv,“ podotkol prokurátor. Medzi ohavnosti, ktoré rodičia Arthurovi robili, patrilo aj to, že ho nútili stáť na schodíku pred prednými dverami až 14 hodín bez prestávky, spávať na podlahe alebo jesť samotnú soľ po lyžičkách.

U Emmy sa našlo viac ako 200 zvukových súborov Arthura v rôznych fázach núdze. „Podľa mňa jasne ukazujú, že Arthur veľmi jasne formuloval svoje potreby. Zúfalo volal o pomoc. Zdá sa, že je veľmi jasné, keď volá po strýkovi a starých rodičoch, že chce, aby prišli nejakí dospelí, ktorí sa o neho budú starať a ukončia jeho utrpenie,“ skonštatoval prokurátor. „V spojení so zábermi z kamerového systému, podľa môjho úsudku, počas dlhých týždňov, pani Tustinová a pán Hughes terorizovali Arthura, degradovali ho, zanedbávali a fyzicky a emocionálne ho týrali,“ skonštatoval.

O tom, že by išlo o neúmyselné ubližovanie, nemôže byť podľa prokurátora ani reči:„Je nepredstaviteľné, aby si rozumný človek neuvedomoval, že dlhodobá izolácia, násilné niekoľkohodinové státie na schodíku či obmedzený prístup k jedeniu a pitiu, boli príčinou Arturovho zúfalého stavu."

Zdá sa, že pár chcel Arthura pomaly otráviť opakovaným podávaním pokazeného jedla a tekutín kontaminovaných soľou. Jeden zo svedkov, muž zo susedstva, pred súdom vypovedal, že chlapec v deň, keď ho našli v bezvedomí, v čase od 11.45 do 13.45 spotreboval približne 34 gramov soli, čo je šesť a pol polievkovej lyžice! Podľa lekárskej expertízy mu boli „opakovane podávané mierne dávky soli“.

K smrteľnému zraneniu Arthura došlo v čase, keď bola pri ňom iba Emma, zatiaľ čo otec bol na nákupoch. „Počas jeho neprítomnosti bol Arthur napadnutý a utrpel neprekonateľné poranenia mozgu. Dôkazy ukazujú, že udalosť, ktorá spôsobila Arthurov kolaps, nastala, keď bol výlučne v starostlivosti Emmy Tustinovej,“ uviedol ďalej svedok. Ako opísal, Emma mu poslala hlasovú správu o 13.31 a sťažovala sa v nej, že Arthur „stále kričí.“ Potom mu poslala správu s Arthurovou fotkou a na jeho čele bol veľký modrý fľak zodpovedajúci pomliaždenine. Na pravej nosnej dierke bolo vidno krv. Pery boli tiež od krvi a jedno oko mal zatvorené. Z jeho výrazu bolo jasné, že má bolesti. Žena svedkovi tvrdila, že chlapec sa „hodil o stenu v spálni.“ Hneď volal sanitku, no medzitým sa chlapcov stav zhoršil a došlo k zástave srdca. Vďaka rýchlej zdravotnej pomoci sa podarilo obnoviť jeho srdcový tep. Ako svedok opísal, Arthurovi krvácali ďasná a mal vybité niektoré zuby.  Po jeho odvoze do nemocnice Emma zlikvidovala posledné kamerové záznamy ešte pred tým, než do domu vošli policajti.

Zdravotný stav Arthura sa bohužiaľ nepodarilo stabilizovať a utrpel ďalšie dve zástavy srdca. CT vyšetrenie ukázalo, že bol fyzicky zneužívaný.  Bohužiaľ, v nemocnici zomrel. Partneri sa priznali, že sú vinní z vraždy. Súd pokračuje.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia