Porodila tri dni pred svadbou: O svojom tehotenstve netušila!

Porodila tri dni pred
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube/TLC
2021-10-04 00:30:00 |

Štyridsaťročná Lisa si myslela, že je príliš stará na to, aby sa mohla stať matkou. Hoci o tom snívala, nepovažovala to za reálne.

Lisa podrobne popísala všetko, čo predchádzalo tomu, kým prišlo na svet jej dieťatko. Ako sa priznala, nemala žiadne príznaky, ktoré sa bežne spájajú s tehotenstvom, vrátane nevoľností alebo bolestivých prsníkov. Hoci mierne pribrala, pripisovala to stresovému jedeniu. Keď si všimla, že jej už dvakrát vynechala menštruácia, urobila si tehotenský test. Ten jej však ukázal negatívny výsledok, preto nemala nejmenší dôvod predpokladať, že by mohla byť v radostnom očakávaní. Myslela si, že prežíva len peri-menopauzu.

O štyri mesiace neskôr, keď bola stále bez menštruácie, si urobila ďalší tehotenský test, ktorý bol opäť negatívny. Tri dni pred svadbou so svojím partnerom Jasonom, s ktorým sa zoznámila v práci v reštaurácii, sa však čoskoro nádejná nevesta zobudila celá od krvi.

„Medzi nohami som cítila niečo teplé a horúce. Bola to krv,“ spomína Lisa a pokračuje. „Keď som išla do kúpeľne a videla som, koľko krvi mám na sebe, povedala som si, že to už nie je normálne.“

Prekvapenie v nemocnici

Jason odviezol svoju budúcu manželku do nemocnice, kde sa predpokladalo, že potratila. Zdravotnícky personál trval na tom, že nie je tehotná, bo pre istotu sa rozhodli skontrolovať, či náhodou nebudú počuť tlkot srdca. Na ich prekvapenie zistili niečo nečakané. Dieťatko žilo! "Museli sa pozrieť na monitor, aby zistili, koľko týždňov má. Hádali 28 až 30," povedala Lisa.

Lekári tiež uviedli, že Lisa mala prasknutú placentu, k čomu dochádza vtedy, keď sa predčasne oddelí od maternice. To bolo príčinou silného krvácania. Keďže tento stav znamenal, že dieťa stratí zásobovanie krvou, lekári museli okamžite pristúpiť k cisárskemu rezu. Drobček mal po narodení iba 1,92 kilogramu.

Manžel Jason priznal, že to bolo preňho poriadne prekvapenie: „Zobudiť sa o piatej nadránom a zistiť, že budete otcom a ísť spať v ten istý deň, že ním už ste, bol celkom šok.“

Dieťa po narodení ostalo na jednotke intenzívnej starostlivosti, kým sa jeho pľúca poriadne nevyvinuli, no už sa mu darí dobre.

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia