Táto rodina odmieta pravidlá: Od štátu chcú len dávky

Táto rodina odmieta pravidlá:
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Refer to Caption
2020-06-11 06:30:00 |

Robila vám karanténa vrásky na čele a nevedeli ste čo skôr? ČI variť, upratovať, venovať sa práci z domu alebo učiť deti? To Adele (36) a Matt (37) z anglického Brightonu si to užili.

Rodina vyhýbajúca sa akýmkoľvek pravidlám si nevie karanténu vynachváliť. V ich životoch sa totiž toho zase až tak veľa nezmenilo. Akurát sa rozhodli, že budú platiť nižšie dane, keďže nemôžu využívať v meste všetko, čo chcú a snažia sa získať od štátu vyššie dávky, aby si mohli splniť svoj sen a odsťahovať sa ďaleko do divočiny. Momentálne obývajú menší obecný byt, no veria, že čoskoro sa všetko zmení. Práve dávky by mali byť odrazovým mostíkom k úplne novému životu.

Adele a Matt Alenovci sa stali zámymi po kontroverznom vystúpení v rannom magazíne This Morning na komerčnej stanici ITV v roku 2016, kde ich vtedy ročná dcérka Ostara ocikala štúdio a riadne si „pukla“. Rodičia namiesto toho, aby začali situáciu riešiť alebo sa ospravedlnili, sa tomu smiali a povedali, že je to úplne prirodzené.

Mnohí považujú ich životný štýl za šialený a sú presvedčení, že trojnásobní rodičia nemajú všetkých päť pokope, oni si však z toho ťažkú hlavu nerobia. Základom ich tzv. off-grid výchovy založenej na absolútnej slobode a odmietaní vymožeností moderného života je ignorovanie akýchkoľvek pravidiel. Podľa toho sa aj ich deti správajú. V ich domácnosti neexistuje žiadny čas spánku či vstávania a deti si robia čo sa im páči. Keď chcú byť hore celú noc, jednoducho sú hore celú noc.Dokonca sa samy rozhodujú, či sú chcú alebo nechcú umyť zuby!  

Adele pridala na svoj instagramový profil fotku už päťročnej Ostary v plavkách pri bicykli so psom pri tabuli zakazujúcej vodenie psov, plávania bicyklovanie a pridala k nej popisok Buď rebel. Takýmto spôsobom dáva najavo, že sa žiadnymi pravidlami a zákazmi zviazať nedajú.

Súčasťou prirodzenosti je aj to, že napríklad najstaršieho syna Ulyssesa, ktorý má teraz deväť rokov, dojčila Adele šesť rokov. Jednoducho čaká, kým sa deti samy odstavia. Priznala, že vlastne 10 rokov v kuse dojčí. V súčasnosti si materské mlieko užíva 18-mesačný Kai.

Do klasických škôlok a škôl deti tiež nechodia, rodičia ich vzdelávajú svojím systémom doma. Chodia do prírody, kde im ukazujú rastlinky a zvieratká. Nikdy s nimi neboli u lekára, očkovania úplne odmietajú. „Veríme, že deti sa rodia s fungujúcim imunitným systémom,“ vysvetlila Adele. „Áno, po narodení je nezrelá, ale preto deti dojčím,“ vysvetlila svoj pohľad. Rovnako odmietajú klasické lieky. Do budúcna sa chce stať rodina úplne sebestačnou a vyrábať aj vlastné liečivá, nedajú dopustiť na bazový sirup, ktorý používajú snáď pri všetkých ochoreniach. „Už sme mimo systému školstva a zdravotnej starostlivosti a chceme sa stať ešte viac sebestačnými,“ uviedla Adele. Veľa vecí si síce dopestujú v záhrade, no ešte stále sú prepojení „s civilizáciou“. To chcú však čo najskôr zmeniť.

Matt odmieta chodiť do práce, ako tvrdí, jeho psychika nie je na to nastavená. „Je to jednoduché, nemám v úmysle tráviť 45 až 50 hodín týždenne niekde v práci,“ povedal. Tvrdí, že jednou z príčin je aj jeho autoimunitné ochorenie, ktoré mu nedovoľuje normálne pracovať.

Manželia odmietajú obvinenia, že sa im iba nechce pracovať a zneužívajú sociálny systém. „Nárokujeme si iba spodnú hranicu a to je príspevok na bývanie a daňové bonusy na deti,“ vysvetlil Matt, ktorý zároveň pripomína, že jeho rodina si berie od štátu minimum a dokonca ho takmer nepotrebuje. „Adele ani raz nerodila v pôrodnici, takže napríklad aj na tom sme ušetrili štátu peniaze,“ poukázal. Všetky tri deti totiž prišli na svet doma iba za prítomnosti rodičov.

Ľudia, ktorí žijú v susedstve Alenovcov, majú na ich štýl výchovy založenej na úplnej slobode a prispôsobovaní sa deťom, svoj názor. „Tie deti sú nepríjemné,“ povedal jeden zo susedov. Nemajú takmer žiadne návyky a nevedia, ako sa správať v spoločnosti. Ak sa rodine nesplní sen a nepresťahujú sa do divočiny, bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa raz dokážu prispôsobiť nejakým pravidlám, bez ktorých to akosi úplne predsa len nejde.

Fotogaléria


Foto: Refer to Caption
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia