10 spôsobov, ako osláviť Silvestra s deťmi

10 spôsobov, ako osláviť
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-12-29 00:30:20 |

Blíži sa 31. december, posledný deň v roku, Silvester. Máte deti? A že je Silvester nocou dospelých? Ste na omyle!

To, že vám doma behajú vaši drobci ešte neznamená, že na Silvestra musíte byť zavretí doma a nudiť sa. Aj vy si môžete užiť zábavu so svojimi ratolesťami. Môže sa zdať ťažké vytvoriť večer, ktorý bude zábavný pre všetky vekové kategórie. Prinášame vám niekoľko nápadov, čo na Silvestra s deťmi. Len si tento večer trošku skôr naplánujte a všetko bude perfektné.

1. Silvester o 19-tej

Pobehujú vám doma príliš malé atolesti na to, aby vydržali byť hore až do polnoci? Tak jednoducho spravte silvestrovskú párty o niečo skôr. Navyše, na Silvestra k nám tma zavíta okolo 16-tej, takže polnoc o 19-tej je úplne skvelá.

2. Dospelácky kokteil, ale pre deti

Vezmite do partie aj deti. Vytvorte koktejl, dajte mu zaujímavý a dôležitý názov a nalejte ho do pohárikov na stopke. Deti sa budú cítiť dôležité a štrngať si s vami jedna radosť.

3. Spievajte karaoke

Rozprúďte zábavu. Že neviete ako? Chyťte mikrofón, nalaďte obľúbenú hudbu a hor sa do spievania. Najlepší spôsob, ako sa zabaviť. Malí či veľkí, zábava a smiech je zaručený.

4. Horúca čokoláda

Je to nápoj malých či veľkých. Miluje ju snáď každý a po púšťaní ohňostroja v mínusových teplotách určite zahreje.

5. Silvestrovské mecheche

Urobte tú najlepšiu výzdobu a nezabudnite sa poriadne „načančať“. Posledný deň roka je slávnostný okamih a preto vytiahnite z vašich šatníkov tie najlepšie a najbláznivejšie šaty, a to aj pre deti. Veď Silvester je najmä o zábave.

6..Ohňostroj

Že je hlučný a pre deti nebezpečný? Na pyrotechniku môžete zabudnúť. Ak sú vaši drobci ešte maličkí a s veľkým hlukom nie sú priatelia, postačia vám napríklad prskavky alebo lampióny šťastia.

7. Spoločenská hra a pre víťaza konfety

Že sa už neviete dočkať ohňostroja? Pripravte vašim drobcom „predskokana“ slávnostného večera. Vytiahnite obľúbenú spoločenskú hru. Zábava zaručená a kto vyhrá? Konfety budú lietať domom.

8. Hľadanie pokladu

Čo tak oživiť silvestrovskú noc tajomným pokladom? Skryte niekde v byte alebo v dome sladkosť, drobnú hračku alebo čo vám napadne a nechajte deti hľadať to. Tým najmenším pomáhajte, starším môžete pripraviť plánik ako sa k nemu dostanú alebo použite klasiku - keď je dieťa od pokladu ďaleko alebo sa vzďalujte, hovorte slovo "zima", keď sa vyberie správnym smerom alebo je už blízko neho, slovo "teplo" a keď je jasné, že už ho našlo, zakričte "horí". 

9. Natočte silvestrovský film

Aký by to bol Silvster, keby nám naň nezostla pamiatka v podobe fotiek alebo krátkeho videa? Pohrajte sa, vložte tento rok do toho trochu fantázie a natočte krátky silvestrovsý film v hlavnej úlohe  s členmi vašej rodiny. Všetci si ho budete radi pozerať aj o niekoľko rokov. 

10. Silvestrovská noc

Odbila polnoc a všetci ste už poriadne unavení? Nechajte vašich drobcov spať v obývačke na pohodlnom gauči. Ak máte dostatok priestoru, postavte im stan. Bude to výnimočná noc.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Pripravte silvestrovské drinky pre deti

Silvestrovské oslavy s deťmi: Takto sa na ne pripravte

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: kch, hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia