Pripravte silvestrovské drinky pre deti

Pripravte silvestrovské drinky pre
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2014-12-31 09:30:03 |

Silvestra s drinkom v ruke môžu oslavovať aj deti a tehotné ženy. Prinášame vám tipy na zopár nealkoholických drinkov, na ktorých si určite pochutia.

Ovocné prekvapenie

Na drink budete potrebovať 4 cl sladkej smotany, 2 cl ananásového džúsu, 2 cl pomarančového džúsu a 2 cl malinového sirupu. Všetko nalejte do šejkra alebo vyššej uzavretej nádoby a pretrepte. Vlejte do pohárov naplnených ľadom, dolejte minerálkou a ozdobte kúskami ovocia.


Babycolada

Základ tohto drinku tvorí 10 cl ananásového džúsu alebo čerstvej šťavy z ananásu, 5 cl kokosovej šťavy alebo džúsu a 1 cl sladkej smotany. Opäť všetko premiešajte v šejkri a vlejte cez sitko do pohárov s ľadom. Pohár ozdobte ananásom.

 

Banánový koktejl

Tento nealkoholický drink vhodný aj pre malé deti po jednom roku sa vyrába z 250 ml sójového mlieka, 1 banánu, 30 g mandlí a trošky medu na dochutenie. Všetko zmixujte a pridajte kocku ľadu. Ozdobte kolieskom banána alebo lístkom mäty.


Minerálkový drink

Drink si vyžaduje o niečo viac ingrediencií - 12 cl minerálky jemne perlivej minerálky, 5 cl ananásového džúsu, 3 cl jahodového pyré, 2 cl pomarančového sirupu a 1 cl vanilkového sirupu. Suroviny vlejte do šejkra a pretrepte. Vlejte do pohárov, pridajte kocky ľadu, ozdobte ovocím a lahodný nápoj je hotový.


Safe on the Beach

Nealkoholickú obdobu obľúbeného drinku Sex on the Beach vytvoríte zo 6 cl brusnicového džúsu, 6 cl ananásového džúsu a 4 cl broskyňového džúsu. Budete potrebovať vysoký pohár, do ktorého nasypte kocky ľadu a potom vlejte postupne všetky džúsy. Premiešajte ich slamkou a ozdobte, vhodný je plátok pomaranča alebo ananásu. Ak nechcete nič pokaziť, uprednostnite 100-percentné džúsy s dužinou.

 

Smotana do drinkov nemusí byť klasická 33-percentná, môžete použiť aj 12-percentnú smotanu na varenie, aby nápoje boli ľahšie. Upečte k nim malé slané pochúťky z lístkového cesta a silvestrovská zábava môže začať.

 

Fit drink pre všetkých

Po všetkých tých dobrotách a kalorických bombách je dôležité dopriať telu aj niečo zdravšie.  Vyskúšajte Fit drink, ktorý zrýchli metabolizmus a podporí imunitu aj trávenie.

Budete potrebovať 1 ošúpané jablko, 1 pomaranč, 1 mandarinku, pár kvapiek citróna alebo limetky, 1 lyžičku medu, kúsoček zázvoru a strúčik cesnaku. Všetky ingrediencie rozmixujte dohladka a dolejte minerálkou alebo stačí aj čistou vodou. 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia