Trendové Vianoce? Vsaďte na rozprávky

Trendové Vianoce? Vsaďte na
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-12-02 00:40:24 |

Rozmýšľate nad niečím nevšedným, čím by ste tento rok vianočný príbytok oživili? Skúste to s rozprávkovými postavičkami, určite nič nepokazíte.

Máme tu prvú adventnú nedeľu a tak je najvyšší čas začať uvažovať nad vianočnou výzdobou. Rovnako ako v odievaní, bývaní či v potravinách, aj pri vianočnej výzdobe sa trendy vyvíjajú. Jeden rok sme in, keď vyzdobíme všetko na červeno v duchu klasiky, ďalší rok je to fialová farba a spomedzi materiálov siahame na sklo, vešiame krištáľové girlandy, inokedy nemôžu chýbať  ručne vyrobené ozdoby. Vlani prežívala boom biela farba a ak ste chceli byť trendy, musela byť na stromčeku nejaká tá biela ozdoba. Tohtoročným vianočným sviatkom podľa toho, čo bolo možné vidieť na najväčšom európskom vianočnom festivale Christmasworld 2018 vo Frankfurkte nad Mohanom, dominujú rozprávky. Jednorožce, víly, trpaslíci, ale aj rozkošné sovy, žaby, jeelen, srnky či pre Vianoce typické soby sú tým, čo urobí váš domov trendovým. Veľkým hitom sú rôzni anjelici, ktorých si vianočný čas priam žiada.

Veľmi populárnymi sú tiež folklórne prvky, ktoré sa tento rok prepašovali snáď všade. Ak patríte k ich milovníkom, neobíďte ich ani pri vianočnom dekorovaní.

Hovoriť o niektorej farbe ako výrazne dominantnej sa nedá. Jednou z tých novších, ktorá sa v tohtoročnej škále objavuje, je však ľadovcová tyrkysová. Či už sa rozhodnete pre sýty alebo jemnejší odtieň, vyčarí vo vašom príbytku tú správnu zimnú atmosféru, aj keď za oknami možno zimnej krajiny veľa nebude. Zakomponovať ju môžete snáď do každého štýlu.

Veľmi sa hodí k provensálskemu štýlu, v ktorom jej jemnejšie odtiene patria k veľmi populárnym a dodáva mu ten správny romantický nádych alebo k škandinávskemu štýlu, v ktorom je ideálne zvoliť sýtejšie tyrkysové odtiene v kombinácii s prírodnou hnedou, krémovou, modrou či čerešňovočervenou. Kým pri provensálskom ladení môžete popustiť uzdu fantázii a bez strachu domov trochu „prečačkať“, ku škandinávskemu štýlu sa žiada skôr minimalizmus a najmä prírodné doplnky. Tyrkysová absolútne dokonale vynikne pri modernom dizajne, ale nemusíte sa báť zakomponovať ju ani do folklórnych prvkov.

Nebojte sa klasiky

Nech už je trendy to či to, klasické farebné kombinácie nikdy nevymiznú a vždy navodia príjemnú atmosféru. Sýta červená a tmavé odtiene zelenej a modrej sú základom pre čarovnú atmosféru každej domácnosti.

Pridajte štipku metalickej zlatej či striebornej a nezabudnite na prírodné materiály, napríklad na drevo, ktoré navyše váš domov príjemne prevonia.

Nebojte sa ani trošky gýčovosti, najmä ak máte deti. Tie milujú všetko, čo bliká, ligoce sa, je mäkkučké alebo jednoducho v ich očiach rozkošné. No a čo, že vám v obývačke vyhráva šialený Santa Claus alebo Rolničky znejú z úst kovového kapra. Máte všade  trpaslíkov? No a čo. O to je vám veselšie.

Čaro Vianoc je najmä o tom, aby sme sa všetci cítili príjemne a ak toto dokážete, príde do vášho domova aj bez toho, aby ste mali všetko dokonale zladené v aktuálnych trendoch. A nakoniec, tie sú také rozmanité, že nech sa rozhodnete pre akúkoľvek výzdobu, určite sa trafíte do čierneho...

Prečítajte si tiež:

ZIMA: Takto ju prežívame pred deťmi alebo takto s nimi

Vianoce: Toto musíte ešte stihnúť! Začnite hneď dnes

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, kik-textilien.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia