Toto je 19 najčastejších výhovoriek, prečo nie je „správny“ čas na dieťa

Toto je 19 najčastejších
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-05-10 00:30:06 |

Nad tým, kedy je najlepšie založiť si rodinu, uvažuje snáď každý zamilovaný pár. Tento zoznam výhovoriek dokazuje, že ten „správny“ čas nie je NIKDY.

Gynekológovia dvíhajú varovný prst a odkazujú ženám, aby si neodkladali tehotenstvo na neskorší vek. Pripomínajú, že po 30-tke postupne začína možnosť otehotnenia klesať a vy riskujete, že rodinka sa nerozrastie.  Ale áno, všetkým je nám jasné, že teraz naozaj nie je vhodný čas... Mama  Yvette Lamb si dala tú námahu a spísala najčastejšie prekážky, ktoré stoja ženám v ceste za dieťaťom. Nájdete tam aj seba?

 „Načasovanie je, samozrejme, nesmierne dôležité. Zistila som však, že keď začnete zvažovať všetky faktory, nakoniec vždy dospejete k záveru, že práve teraz NIE JE SPRÁVNY ČAS. Veď posúďte,“ hovorí Yvette.

1.Ste príliš mladá

... potrebujete ešte niekoľko rokov užívania si a nezodpovedného správania, aby ste neskôr boli dobrým rodičom.

2. Ste príliš stará

... všetku energiu ste vyčerpali na slobodný život bez detí.

3. Ste nevyrovnaná

... a musíte čakať, než sa dostane vaše telo a duša do súladu.

4. Partner je nezodpovedný

... nemôžete mať predsa dieťa s niekým, komu zodpovednosť nič nehovorí!

5. Nie ste v špičkovom zdravotnom stave

... a nemôžete predsa riskovať, že na tehotenstvo doplatíte poškodením zdravia!

6. Nie ste zobratí

... áno, áno, toto je dobrý argument. Musíte predsa zháňať niečo modré, niečo požičané, niečo staré, niečo nové a na dieťa naozaj čas nemáte!

7. Nemáte dosť peňazí

... vaše dieťa predsa bude potrebovať  striebornú lyžičku na mrkvové pyré, značkový kočík, najlepšie plienky a to všetko niečo stojí!

A čo mesiace v roku?

Potom sú tu samozrejme aj ročné obdobia, ktoré vhodný čas na dieťa výrazne ovplyvňujú. Aby ste mali istotu, že naozaj neprivediete dieťa na svet v nesprávnom čase, určite sa vyhnite týmto dátumom:

8. január

Všetci budú oslavovať narodeniny vášho dieťaťa v povianočnej depresii a hodnota darčekov bude poznačená tým, že len prednedávnom minuli veľa peňazí na vianočné darčeky.

9. február

Príliš studený deň, môže byť práve veľa snehu a ceste do pôrodnice bude komplikovaná.

11. apríl

Narodeniny vášho dieťaťa môžu zatieniť veľkonočné sviatky.

12. máj

Obdobie alergií. Chcete prekašľať celý pôrod? No, to určite nie. A chodiť potom von s bábätkom odháňajúc všelijaké topoly a podobné potvory, ktoré budú poletovať okolo kočíka?

3. jún

Skúškové obdobie. Naozaj chcete, aby vaša ratolesť trávila narodeniny na najťažšej skúške celého semestra?

14. júl

Narodeniny! Počas školských prázdnin! Čo si myslíte? Naozaj si vaše dieťa želá oslavovať v lete, keď sú všetci kamaráti rozcestovaní?

15. august

Vaše dieťa bude patriť k najmladším v triede. Môžu sa mu posmievať, že je menšie alebo pomalšie chápe. To je naozaj strašné.

16. september

Tento dátum je tiež strašný. Vaše dieťa bude najstaršie a najvyspelejšie v triede. Každý bude očakávať, že mu pôjde učenie ľahšie ako ostatným. Už teraz sa vám z tých nárokov krúti hlava.

17. október

Dni sú kratšie, noci dlhšie. Vitamínu D získaného prirodzeným pobytom vonku je minimum, pozor na to!

18. november

Príliš sivé a smutné dni. Pripomíname si Dušičky. Najdepresívnejší mesiac v roku. Leto je už ďaleko, krásna jeseň končí a Vianoce sú ešte stále akosi v nedohľadne.

19. december

Oslave narodenia Ježiška sa nikdy nevyrovnáte. Každý zháňa darčeky, upratuje, zdobí... Zbytočne sa budete snažiť o získanie pozornosti. Darčeky dostane dieťa len také „akože“, lebo veď tie hlavné budú pod stromčekom. Navyše riskujete, že do pôrodnice budete musieť práve vtedy, keď si rozpečiete voňavé medovníky. Celé zle!

Takže, kedy je najlepší čas mať dieťa? Zdá sa, že odpoveď nie je ľahká. Najjednoduchšie je asi prestať dramaticky kombinovať vhodný čas so znameniami z vesmíru a nechať tomu voľný priebeh.

 

Prečítajte si tiež:

Aký čas je potrebný na otehotnenie?

Veci, ktoré by muži mali vedieť o tehotných ženách

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia