Generálne jarné upratovanie do 30 minút

Generálne jarné upratovanie do
Ilustračné foto
Zdroj: foto: tlačová správa
2018-02-24 13:30:41 |

Veľké jarné upratovanie vás nemusí obrať o polovicu víkendu. Stačí si ho efektívne minútu za minútou naplánovať a nechať sa presvedčiť, že vaše hniezdočko zvládnete dať „do pucu“ za pol hodiny.

Kašlite na celodenné behanie s prachovkou a vysávačom,  ušetrite čas a radšej si vymyslite nejaký pekný program s rodinou. Samozrejme, žiť v špine a prachu nie je bohviečo, ale ani obetovať polku života upratovaniu nie je práve ten najlepší nápad. Skúste to tento raz expresne s našim návodom a okrem pocitu spokojnosti vám ostane kopa voľného času pre rodinu.

Naspäť na miesto = 5 minút

Ako prvé sa poriadne po svojom kráľovstve rozhliadnite a zaostrite na veci, ktoré nie sú na svojom mieste. Pozbierajte časopisy a noviny, uložte na jedno miesto pohodené účtenky, oblečenie poskladajte späť do skrine, zbavte sa zbytočných škatúľ z nových topánok a nenechajte tašky z nákupov len tak pohodené po byte. No a nezabudnite do expres upratovania zapojiť aj svoje deti. Postačí, ak všetkým hračkám nájdu svoj domček.

Bleskové stieranie = 7 minút

Dúfajúc, že nebudete mať puntičkársku návštevu, ktorá vám bude prechádzať prstom po každej poličke, sa zamerajte na tie najviditeľnejšie miesta. Pomocou handričky Actifibre od Viledy sa zbavte fľakov od vody na umývadle a vani v kúpeľni, odtlačkov prstov na stolíkoch a sklenených plochách a viditeľných škvŕn na najfrekventovanejších plochách. A nezabudnite ani na kuchynskú linku, ktorú používate dennodenne. Jednoducho, nezanechajte po šmuhách a škvrnách ani stopu!

Preč s prachom = 5 minút

Či chcete alebo nie, prachu sa nevyhnete, pretože sa usadzuje v domácnosti neustále. So šikovnou prachovkou ho však zotriete pár ťahmi. Nezabudnite, že treba začínať odvrchu, lebo prach padá vždy zhora nadol. Takže najprv lampy, potom vrchy skríň, poličky a nakoniec elektrické spotrebiče, ako je napr. DVD prehrávač či synova Playstation.

Druhý dych kuchyni = 6 minút

V rýchlosti a bez veľkého zdržovania umyte špinavý riad alebo ho uložte do umývačky riadu, utrite stôl na jedenie, raz do týždňa vymeňte špongiu na čistenie riadu a utierku na jeho utieranie. Odstráňte mastnotu a viditeľnú špinu zo sporáka a digestora a nezabudnite ani na vynesenie koša.

Podlahy ako zrkadlo = 7 minút

Nakoniec, keď už máte všetko v stave, že by ste sa nehanbili zavolať na návštevu tolerantnejšiu svokru, sa môžete vrhnúť na podlahy. S mopom so žmýkacím vedrom nemusíte strácať čas ručným žmýkaním, a tak zvládnete podlahy v domácnosti umyť v priebehu pár minút. Ak ste boli rýchlejšia ako náš tutoriál, stíhate si v priebehu schnutia podláh vyložiť nohy a v pokoji vypiť šálku kávy. A jar môže začať!

Prečítajte si tiež:

Maminy, sódu bikarbónu môžete použiť aj takto

PRAKTICKÝ MANUÁL: Vyupratujte bez chémie

 


Foto: tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia