Trendové Vianoce: Maminy, tento rok vsaďte na túto farbu

Trendové Vianoce: Maminy, tento
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-11-26 00:44:01 |

Vianociam vládne biela. Môžete do nej ladiť dekorácie, sviečky, dokonca aj samotný stromček môže mať túto farbu nevinnosti.

Hravosť, prírodné materiály a geometrické tvary – to sú tri základné línie tohtoročnej vianočnej výzdoby. „Biela je naozaj elegantná a nadčasová. Ak sa pre ňu rozhodnete, používajte rôzne textúry, aby ste vytvorili niečo zaujímavé,“ radí šéfredaktorka časopisu Jones Magazine Deb Bibby. Nemusíte sa báť ani experimentovania a kombinovania prírodných materiálov s minimalistickými geometrickými dekoráciami.  

„Tohtoročné Vianoce výrazne nahrávajú hand made dekoráciám. Použite rôzne postavičky, zvieratká, háčkovaných anjelikov, sobíkov, gule či hviezdičky,“ odporúča Bibby. Pre niekoho možno až infantilné, ale pre vianočných maniakov príležitosť realizovať sa naplno.

I keď najtrendovejšou farbou Vianoc je biela v rôznych odtieňoch, „fičí“ aj zlatá a strieborná, černicová a levanduľová. Môžete sa rozhodnúť napríklad pre výzdobu do zlatej farby, ku ktorej sa dá doladiť niečo v bielom. Ku klasickým ozdobám dorobte s deťmi nejaké vlastné dekorácie z lepenky, kartónu či výkresov. Môže to byť aj origami (papier poskladaný do rôznych tvarov).

Ak už roky používate tie isté ozdoby a nechcete sa ich vzdať, laďte do biela napríklad výzdobu vianočného stola, venček na dverách, pridajte biele sviečky alebo dekoráciu vo váze. Možností je veľa. Dôležitá je hravosť, voľnosť a akási vianočná nostalgia. Ak ste tradicionalisti a páčia sa vám červené ozdoby, nenúťte sa do trendu a nevymieňajte ich za biele.

Keď sa rozhodnete použiť dekorácie v podobe prírodných materiálov, skúste sa inšpirovať škandinávskymi krajinami a ich štýlom života a bývania hygge. Základom je pocit tepla a istoty, pohodlie a radosť. Stavte na bielu, ružovú, mätovú, pieskovú, prírodnú hnedú a smotanovú. Zapojte fantáziu a využite to, čo ponúka príroda, pridajte postavičky zvieratiek. Ak na svojpomocnú výrobu dekorácií nemáte čas, využite ponuku v obchodoch.

Veľmi pútavý stromček sa vám podarí vyrobiť vďaka kryštálom. „Podľa vašich možností môžete použiť skutočné kryštály alebo sa rozhodnúť pre cenovo dostupnú dekoráciu v štýle kryštálov. Takto vyzdobený stromček vyzerá naozaj krásne a luxusne,“ radí Bibby jeden z aktuálnych trendov výzdoby v prírodnom štýle. Zatiaľ čo kryštálová výzdoba môže ukrojiť z rozpočtu naozaj riadnu čiastku a nie každý si ju môže dovoliť, vianočné dekorácie vás nemusia vyjsť vôbec na draho. Stačí pridať k už existujúcim ozdobám napríklad jednu alebo dve nové, tento rok napríklad veľkú bielu guľu, vtáčika alebo origami anjelika.

Ak na vás nostalgický duch Vianoce nepôsobí, ale predstavujete si ich modernejšie, práve pre vás je vhodný trend geometrických tvarov. Inšpirujte sa architektúrou a moderným umením. Z farieb využite najmä spomínanú bielu, sivú, zlatú a rubínovú. Lesk a metalické odlesky sú tým, čo dotvorí dokonalý moderný štýl.

Vianočná poradkyňa Bibby radí, aby ste každé Vianoce používali sviečku s určitou konkrétnou vôňou – napríklad medovníkovou, škoricovou, jablkovou. „Rozhodnite sa pre svoju špeciálnu vianočnú vôňu. To je to, čo zostane v pamäti detí navždy a nech sú akékoľvek trendy, keď ju ucítia, spomenú si na detstvo a na domov.“ Obstarajte si vianočné doplnky, ktoré rozjasnia vianočné dni - hrnčeky, svietniky, obliečky, nezabudnite na adventný kalendár.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vianočnú atmosféru podčiarkne osvetlenie. Možností je veľa, od elegantných jednoduchých sviečok cez retro hríbiky až po rôzne postavičky, vločky či konáriky.

 

Nebojte sa „gýčovosti“, Vianoce sú o dobrej atmosfére a radosti. Vôbec nemusí byť všetko dokonale zladené, najdôležitejšia je atmosféra. Vždy si však treba dávať pozor, aby to nebolo až veľa. Rozhodnite sa pre jeden štýl, do ktorého opatrne možno zakombinovať prvky iného, ale všetko s mierou.

Prečítajte si tiež:

Mama varuje: Kúpa tejto hračky, to sú len vyhodené peniaze

Spomienky na detstvo zostávajú navždy. Ktoré sú tie najkrajšie?

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, Instagram, kik-textilien.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia