Strach zo školy môžu deťom odblokovať aj spoločenské hry

Strach zo školy môžu
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-20 13:45:27 |

Niektoré deti sa na školu po prázdninách tešili, iné sa vracali so strachom. Klinická psychologička Magda Krasulová radí, ako im pomôcť.

Spoločenské hry neznamenajú iba zábavu, ale vďaka nim môžete rozhýbať deťom mozgové bunky a ony si tak budú ľahšie zvykať na školský režim. „Stačí, ak počítač, tablet či televíziu nahradíte spoločenskými hrami. Hra je prirodzenou činnosťou, a to zvlášť v detskom veku. Je zábavná a uvoľňujúca, vyvoláva príjemné pocity. Hravou, nenásilnou a zaujímavou formou zapája naše psychické schopnosti, ako je pamäť, pozornosť, vnímanie, rozvíja naše myslenie, rozširuje ho, často vedie aj k lepšiemu sebapoznávaniu," radí psychologička.

Odborníčka sa domnieva, že hry podporujú tvorivosť a vplývajú pozitívne aj na rozvoj dieťaťa. „Je úplne jedno, či ide o manipulačné, tematické, didaktické, pohybové hry. Je jednoznačné, že spoločenské edukačné hry dieťaťa s rodinou a blízkymi výraznou mierou pomáhajú preklenúť náročné obdobie spojené s návratom do školských lavíc," vysvetľuje. Hry by podľa nej mali byť zábavné a zároveň náučné.

Prečítajte si tiež:

Takto by malo dieťa držať farbičku či pero

Pri písaní domácich úloha na deti nekričte

foto. thinkstock.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia