Toto narobilo dieťaťu tetovanie hennou!

Toto narobilo dieťaťu tetovanie
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2017-08-17 13:19:58 |

Na tohtoročnú dovolenku v Egypte sedemročná Madison Gulliverová veru nezabudne. Všetko to začalo po tetovaní čiernou hennou...

Rodina s dvomi deťmi dovolenkovala v známom egyptskom letovisku Hurghada v štvorhviezdičkovom hoteli. Deti poslúchali a tak im otec dovolil dať si vytetovať  niečo hennou podobne ako to robia aj iní rodičia. O rok starší brat  Madison sa začal sťažovať na svrbenie ešte v salóne krátko po tetovaní, preto mu ho na mieste aj odstránili. Dievčatko bolo statočnejšie a z kvetinových ornamentov, ktoré jej vytetovali na ruku, sa veľmi tešilo.

Ako píše Daily Mail, netrvalo dlho a problémy sa objavili aj u Madison. Začalo to svrbením ruky. To však nebolo všetko a začali sa jej tvoriť veľké bolestivé pľuzgiere od prstov až po lakeť. Školáčka skončila v nemocnici na oddelení popálenín.

"Nebezpečenstvá sme si úplne neuvedomili a myslím si, že by na to mali v brožúrach varovať. Som si vedomý toho, že je to čiastočne moja vina, pretože som o tom nevedel, ale aj chyba salónu, pretože používajú na deti nebezpečné chemikálie," uviedol otec Madison. Až po tom, ako jeho deti zareagovali na tetovanie alergicky sa dozvedel, že tetovanie čiernou hennou môže obsahovať vysoké úrovne toxického chemického farbiva nevhodného na pokožku, tzv. parafenylendiamín.

V nemocnici lekári Madison pľuzgiere odstránili, lebo zistili, že mala chemické popáleniny. Najmenej pol roka bude musieť nosiť tlakový oblek, resp. bandáž, ktorá zmierni jazvy. 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Mama zdieľa šokujúce fotky syna po obarení sa vriacou vodou

Takto skončilo dievčatko po použití opaľovacieho spreju

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia