Hororový zážitok: Nájdete aj vy hada pri postieľke?

Hororový zážitok: Nájdete aj
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Sunshine Coast Snake Catchers, wikimedia commons.com
2017-08-14 15:20:00 |

Čo by ste robili, keby ste pri postieľke svojho drobčeka našli hada? Veru, nie je to práve najkrajšia predstava. V Austrálii to však nie je nič až tak výnimočné.

Hady nepatria u väčšiny ľudí práve k najobľúbenejším zvieratám. Mnohé z nich sú nebezpečné a laik obvykle len ťažko dokáže narýchlo určiť, či ide o jedovatého hada alebo nie. Napríklad u nás sa môžeme v prírode stretnúť s vretenicou, ktorá je našim jediným jedovatým hadom alebo s užovkou a buďte si istí, že väčšina ľudí netuší, ktorý je ktorý. V Austrálii žije tých druhov omnoho viac, dokonca si veľmi často vyrábajú „hniezda“ v blízkosti domov.  

(vretenica severná)

 

(užovka obojková)

Chvíle strachu prežili pred pár dňami rodičia malého bábätka žijúci na Sunshine Coat v austrálskom Queenslande. Potenciálne nebezpečného hada si všimol otec pri vysávaní okolo detskej postieľky. Zľakol sa, že môže ísť o veľmi jedovatú pakobru hnedú. Okrem toho, že jej jed zabíja, tiež sa neuveriteľne rýchlo pohybuje. Hneď preto zavolal lovcov hadov. Tí sú v Austrálii veľmi dôležití, lebo práve na tomto kontinente žijú najjedovatejšie druhy plazov. Po príchode na miesto zistili, že ide o mierne jedovatého hada s názvom Yellow-faced Whip Snake (pakobra štíhla). Narastie do dĺžky približne jeden meter, jeho uštipnutie je dosť bolestivé a spôsobuje opuchy. Na svojej facebookovskej stránke zverejnili fotku z "miesta činu" a vyzvali svojich fanúšikov, aby hada našli. Mnohým sa to ani po podrobnom preštudovaní fotky nepodarilo. Budete úspešnejší?

Ak sa vám nepodarilo na fotke hada nájsť, poradíme vám, že treba sa pozrieť na ľavú stranu pri  škatuli s plienkami :)). Alebo si otvorte Fotogalériu pod článkom, kde nájdete hada vyznačeného.

Prečítajte si tiež:

Domáce zvieratká: Ktoré áno a ktoré nie k malým deťom

Prestaňte s deťmi kŕmiť labute chlebom

 

Fotogaléria


Foto: Facebook/Sunshine Coast Snake Catchers
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia