Výlet? Do pol hodiny môžete vyraziť

Výlet? Do pol hodiny
Ilustračné foto
2017-08-19 14:00:45 |

Zážitky, nové miesta, oddych, čerstvý vzduch – výlety proste milujeme všetci. A o to viac nás tešia, keď vidíme tú znásobenú radosť v detských očičkách.

Prekonajte lenivosť a neseďte doma, pretože každým vydareným výletom bude mať vaše dieťa na detstvo o máčik viac krajších spomienok. No a tie najlepšie sú spontánne, na ktoré sa pripravíte za 30 minút. Že to nie je možné? Stačí dobrý nápad a o zvyšok sa postará naša malá predvýletná inštruktáž.

1. Predpoveď naša každodenná - 3 minúty

Človek mieni, počasie mení. Nespoliehajte sa preto len na svoj odhad, pretože každým kilometrom môže počasie naberať na opačnej intenzite. A vy predsa nechcete byť nemilo prekvapení. Skontrolujte si preto presne oblasť, v ktorej sa nachádza váš cieľ na stránkach SHMÚ alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie. Aspoň viete, či to hrá do karát vášmu plánu alebo ho musíte prehodnotiť.

2. Dobrý plán nie je nikdy zlý plán - 8 minút

Keď už máte v rukách mobil, naplánujte si s ním trasu a aspoň približný plán výletu. Aby vám náhodou neuniklo nejaké zaujímavé miesto či atrakcia v blízkosti vášho cieľa, stiahnite si aplikáciu Google Trips, kde si zadáte miesto, kam vyrážate a už si môžete vyberať z ponúkaných tipov. Výhodou je, že nemusíte celé okolie pracne preskúmavať, ale pár klikmi zistíte, kam sa oplatí zájsť, označíte miesta na mape a môžete vyraziť.

3. Desiata za desať minút - 10 minút

Výlety nemusia byť príležitosťou na predvedenie vášho kulinárskeho umenia a pokojne môžete nechať v tomto smere fantáziu stranou. Jednoduchú a rýchlu desiatu pripravíte s pomocou dvoch surovín – rožkov a pár obdĺžnikov taveného syra Bambino. Podľa mlsného barometra členov vašej rodiny natrite toľko rožkov, koľko ich zasýti a nebude vaše plány brzdiť hľadaním stánkov s občerstvením a čakaním v radoch. Výhodou je, že je táto desiatová zostava zvládne i teplejšie počasie, pretože vydrží aj v 24 °C a bude vám chutiť aj v tejto jednoduchej dvojkombinácii, takže si toho nemusíte brať na chrbát viac, ako je nutné.

4. Zábava aj pre dospelých - 3 minúty

Ak mierite na miesto, ktoré je epicentrom detskej radosti, rodičia nemusia len znudene sedieť bokom. Využite tento čas na vlastnú zábavu – trošku dospeláckejšiu, ale stále s infantilným nádychom. Zbaľte si so sebou badmintonové pálky, oprášte Monopoly alebo čo tak trochu nostalgický návrat? Kedy ste mali naposledy v rukách cvočky?

5. Obliecť a vyraziť - 6 minút

Deti sú niekedy na výletoch ako odtrhnutí z reťaze a ich miera disciplíny je čoraz menej ovládateľná. Na každom kroku na nich číhajú nezdravé lákadlá, ktorým sa nedá vyhnúť a voči prosíkaniu nie je každý rodič imúnny. Ak sa však tomu chcete vyhnúť, nastrážte si na nich pascu. Vezmite si na výlet krokomer alebo hodinky monitorujúce počet krokov a najmä – spálené kalórie. Keď vás bude potom dieťa žiadať o zmrzlinu, poviete mu len, koľko má kalórii a koľko sa budete musieť ešte hýbať, aby ste si ju mohli dopriať. Rovnováha musí byť. 


Foto: TS
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia